"Κοροϊδία οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό"

"Κοροϊδία οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό"

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό Ηρακλείου

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

"Το νέο πακέτο στήριξης στους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, με φοροαπαλλαγές, επιστρεπτέα προκαταβολή φόρων, επιδότηση μισθών, εισφοροαπαλλαγές και πολλά ακόμη, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Στέλνουν σε εμάς το λογαριασμό της κρίσης!!!

400€ για τους εποχικούς και κατάργηση της επαναπρόσληψης, -500€ για τους υπόλοιπους. Χιλιάδες άνεργοι χωρίς κανένα επίδομα. Ζεστό χρήμα για τους εργοδότες.
Η καθιέρωση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος μας πάνω από 50%, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα δικά τους!

Αυτή είναι η προτεραιότητα τους. Να μεταφέρουν το βάρος της κρίσης για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους, στα πλαίσια του λεγόμενου «δίκαιου επιμερισμού». Για τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και επισιτιστικου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και
των αερομεταφορών, καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης κατά του κορονοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την «ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα.

Πληρώσαμε την ανάπτυξη – τώρα μας χρεώνουν και τη νέα κρίση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
  • ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ.
  • Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη.

Συνεχίζουμε! Μετά τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και τη μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Καλούμε άμεσα να συνεδριάσουν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του κλάδου (Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών), να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους με μέτρα υγιεινής, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στην πανελλαδική μέρα δράσης στον επισιτισμό – τουρισμό την Πέμπτη 28 Μαΐου, σε συντονισμό με δεκάδες σωματεία πανελλαδικά".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ