Κορωνοϊός: Πόσοι νοσηλεύονται σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο - Η εικόνα στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Πόσοι νοσηλεύονται σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο - Η εικόνα στις ΜΕΘ

Η κατάσταση είναι μεν δύσκολη αλλά προς το παρόν χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη

Την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε το απόγευμα του Σαββάτου 46 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, εκ των οποίων τα 29 στην Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, στην εντατικές μονάδες COVID σε Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συνολικά νοσηλεύονταν 10 άτομα που έχουν νοσήσει από τον ιό .

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μάλιστα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτη. 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τόσο οι 4 κλίνες στην ΜΕΘ-Covid του Βενιζέλειου όσο και οι άλλες 7 της Μονάδας είναι κατειλημμένες, ενώ ακόμα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου. 

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται στην εντατική είναι ηλικίας 66, 77, 73 και 82 ετών, ενώ στην Κλινική  Covid, με ηπιότερα συμπτώματα, νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, ηλικίας 37, 46, 50 και 53 ετών. 

Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, νοσηλεύονται 6 άτομα με κορωνοϊο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλοι 15 στην Κλινική Covid
Να σημειωθεί ότι στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ οι ενεργές κλίνες είναι 15 με την Διοίκηση να επισημαίνει ότι αν απαιτηθεί θα βρεθούν γρήγορα λύσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις της η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, είχε επισημάνει ότι υπάρχει ετοιμότητα να ενεργοοιηθούν άμεσα κλίνες προκειμένου να νοσηλευτούν όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες και σε απλές κλίνες Covid. "Για το λόγο αυτό, έχουμε αναπτύξει στην Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης, κλίνες Covid καθολικά και στα οκτώ νοσοκομεία”, είχε τονίσει η κ. Μπορμπουδάκη υπογραμμίζοντας ότι “213 απλές κλίνες (για περιστατικά με ήπια – μέτρια συμπτωματολογία) είναι ενεργές αυτή τη στιγμή και μπορούν να φτάσουν στο σύνολό τους τις 324”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ