Κορωνοϊός: Προληπτικά μέτρα ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κορωνοϊός: Προληπτικά μέτρα ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κατέθεσε τις προτάσεις της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού αναφέρεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η οποία με επιστολή της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταθέτει τις προτάσεις της για την προστασία των μελών της. 

Ειδικότερα, στη σχετική επιστολή σημειώνονται τα εξής:

"Αφουγκραζόμενοι την δικαιολογημένη ανησυχία των μελών μας σχετικά με τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για την πανδημία του νέου ιού, καθώς σε κάθε κρίση ο Έλληνας Αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ο αστυνομικός παραμένει πέραν του λειτουργήματός του άνθρωπος οικογενειάρχης αντιμετωπίζοντας τους ίδιους κινδύνους με κάθε άλλο συμπολίτη μας, προτείνουμε τα κάτωθι προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ήδη στοχευμένες προτάσεις σας προς την πολιτική και φυσική ηγεσία:

  •    Άμεση απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων των αστυνομικών υπηρεσιών- οχημάτων και ιδιαιτέρως των χώρων κρατητηρίων , με επανάληψη της απολύμανσης σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  •    Εφοδιασμός όλων των αστυνομικών με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες , αντισηπτικά)  
  •   Περιορισμό των πολιτών που επισκέπτονται τις αστυνομικές υπηρεσίες. Αναστολή γραφειοκρατικών αρμοδιοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών (έκδοση ταυτοτήτων- διαβατηρίων, άδειες κυνηγετικών όπλων, αιτήσεις γενικής φύσεως στις γραμματείες, γνήσια υπογραφής κ.λ.π.) και περιορισμό σε καθαρά αστυνομικής φύσεως αντικείμενο για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ΜΟΝΟ.
  •    Παρέμβαση στις δικαστικές αρχές για αναστολή του μέτρου της παρουσίας καταδικασθέντων ή υπόδικων κάθε μήνα στα Τμήματα Ασφαλείας της περιοχής κατοικίας τους, ανάλογα με την βαρύτητα του αδικήματος που καταδικάστηκαν ή κατηγορούνται. 
  •    Αποσυμφόρηση των χώρων κράτησης και υγειονομική εξέταση των κρατουμένων από κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, στους χώρους κράτησης. Εξασφάλιση παραμονής τον δυνατό λιγότερο χρόνο των αστυνομικών εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που τυχόν κληθούν να μεταβούν στα πλαίσια των καθηκόντων τους (ακούσια νοσηλεία ψυχασθενών, υγειονομική εξέταση κρατουμένων κ.λ.π.). "  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ