Κοσμοσυρροή στην Παναγία τη Χαρακιανή

Newsroom
Newsroom

Είναι ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Κρήτης

Πλήθος κόσμου συρρέει και σήμερα στην Παναγία τη Χαρακιανή, στο Μπαλί Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προσκυνήματος, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

Χαρακιανή

Χαρακιανή

Χαρακιανή

Ο τριήμερος εορτασμός με λιτανείες, εσπερινούς, πλήθος ιερών ακολουθιών και φυσικά τα Εγκώμια της Θεοτόκου ξεκίνησε το Σάββατο, προσελκύοντας πλήθος κόσμου από την Κρήτη και όχι μόνο. Μάλιστα, αρκετοί είναι και εκείνοι που τηρούν κάθε χρόνο το έθιμο της τριήμερης διανυκτέρευσης στην ύπαιθρο στους χώρους γύρω από τον Ιερό Ναό.

Για την ασφάλεια των προσκυνητών και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στη Χαρακιανή βρίσκεται και αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretanbeaches.com η Παναγία η Χαρακιανή ανήκει στην κοντινή Μονή Αττάλης Μπαλή και υπάρχουν στοιχεία ότι στο παρελθόν αιώνες πριν ήταν και η ίδια μοναστήρι με μοναχούς. Η εκκλησία βρίσκεται σε μια τοποθεσία πολύ κοντά στην θάλασσα που πριν την διάνοιξη της εθνικής οδού ήταν πολύ ερημική και άγρια. Στην κοιλάδα που ανοίγεται λίγο πιο νότια από το ναό υπάρχει ένας εντυπωσιακά μεγάλος βράχος μέσα στο δάσος που ξεχωρίζει από μακριά και εκεί στην ρίζα του βράχου λέγεται ότι σε ένα μικρό κοίλωμα βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ο βράχος αυτός ονομάζεται Χάρακας και από εκεί προέρχεται και το όνομα της εκκλησίας Χαρακιανή.

 

Δείτε επίσης:

Πλήθος κόσμου για προσκύνημα στην Παναγία Xαρακιανή

Κοσμοσυρροή στη Χάρη της Παναγίας Χαρακιανής στο Μπαλί

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ