Κόστος παραγωγής κι εργάτες γης στην ατζέντα των επαφών του Γ. Γεωργαντά

Newsroom
Newsroom

Ευρεία σύσκεψη είχε το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα στο Δημαρχείο Φαιστού, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Εφ' όλης της ύλης συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, των Συλλόγων Τυμπακίου, Ιεράπετρας, Σητείας και Κουντούρας, και με θεσμικούς φορείς της Μεσαράς, είχε το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, με ένα μεγάλο κυβερνητικό επιτελείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Ο κ. Γεωργαντάς άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα του περιέγραψαν οι Πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων για το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής και τη δραματική έλλειψη εργατών γης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού, Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Υπουργός έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και ανέλυσε ένα πλέγμα μέτρων, όπως την οικονομική ενίσχυση της αγοράς λιπασμάτων, μεταξύ άλλων, ενώ επισήμανε ότι υπό συζήτηση είναι ακόμη μία ενίσχυση της συγκεκριμένης αγοράς, κάτι όμως που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το επόμενο διάστημα.

Για το θέμα των εργατών γης, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την Πολιτεία με τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, με σκοπό να έρθουν στη χώρα μας αλλοδαποί εργάτες γης, ενώ μίλησε για την ανάγκη να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό στις πρεσβείες ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία.

"Θα είμαστε ευχαριστημένοι μόνον όταν δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα σε όσα δεινά αντιμετωπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός έδειξε κατανόηση", τόνισε ο κ. Ορφανουδάκης.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι. Αρχικά, ο Υπουργός είδε τον Δήμαρχο και άλλους τοπικούς φορείς και σε δεύτερη φάση συνάντησε τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων με τους οποίους υπήρξε συνεννόηση, εδώ και μέρες, με δεδομένα τα υπαρκτά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα.

anaptyxiaki2

Πριν από την επίσκεψη στο Δημαρχείο Φαιστού, ο Υπουργός μετέβη στα γραφεία της Αναπτυξιακής όπου, συνοδεία του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμου Σενετάκη και της αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα, Ειρήνης Χουδετσανάκη- Γιακουμάκη, είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της Αναπτυξιακής και δημάρχους.

Να σημειωθεί ότι αύριο στις 09.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, αυτή τη φορά, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με την παρουσία εκπροσώπων των παραγωγών, των κτηνοτρόφων και φυσικά των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ