Κουράκης και Μαλανδράκης στο γραφείο του Στέλιου Πέτσα

Κουράκης και Μαλανδράκης στο γραφείο του Στέλιου Πέτσα

Δείτε ποια θέματα συζήτησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΠΕΔ Κρήτης με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ετέθησαν στον ΑναπληρωτήΥπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα από τον Προέδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη και τον Γραμματέα Γιάννη Μαλανδράκη, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κυρίαρχα θέματα ήταν

  • H συνέχιση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης 
  • H ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα. κ.α
  • Τέλος ταφής
  • Η ενίσχυση των Ο.Τ.Α. που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
  • Η ναυαγοσωστική κάλυψη των Δήμων 
  • Η στελέχωση των Δήμων

Στην σχετική ανακοίνωση της ΠΕΔ Κρήτης αναφέρεται:

"ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πέτσας υπήρξε απολύτως σαφής ότι δεν τίθεται ζήτημα διακοπής του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία όμως ήδη αντιμετωπίστηκαν.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει η Επιτροπή του προγράμματος "Α.Τ." και ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, ότι θα υπάρξουν νέες εντάξεις έργων οι οποίες θα πλησιάσουν τα 300 εκ. ευρώ. 

 ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Στη συζήτηση τέθηκε επιτακτικά από τους εκπροσώπους της ΠΕΔ Κρήτης το πρόβλημα που δημιουργεί η κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους στους Ο.Τ.Α. και τις ΔΕΥΑ και η αδήριτη ανάγκη στήριξής τους από την πολιτεία. 

Ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι συζητείται η επιχορήγηση τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα των συνεχών ανατιμήσεων.

Ιδιαίτερα για το ενεργειακό κόστος, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί σε Διυπουργική Επιτροπή με την παρουσία των συναρμόδιων υπουργών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας επανέλαβαν την πάγια θέση της  ΠΕΔ Κρήτης αναφορικά με το τέλος ταφής, το οποίο δεν εξυπηρετεί καμία περιβαλλοντική και κοινωνική ανάγκη και επιβαρύνει τους Δήμους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Αυτοδιοίκηση και τα  οικονομικά των Ο.Τ.Α.

Ο Υπουργός ενημέρωσεότισυζητείται η ενίσχυση των Ο.Τ.Α., ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κόστος που προκύπτει από την επιβολή του παραπάνω τέλους.

  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ

 Οι κ.κ.. Κουράκης και Μαλανδράκης ζήτησαν επίσης την οικονομική ενίσχυση των Ο.Τ.Α. που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, κάτι που ο κ. Πέτσας απεδέχθη. 

Για τα θέματα αυτά, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων ότι θα υπάρξειθετική εισήγηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των Δήμων για το οποίο ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επιχορήγηση και φέτος, το ύψος της οποίας θα αποσαφηνιστεί έπειτα από διυπουργική σύσκεψη, παρουσία και των συναρμόδιων Υπουργών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι σχεδιάζονται αλλαγές στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ