"Κραυγή" αγωνίας αγροτών και κτηνοτρόφων για τις επιδοτήσεις

Newsroom
Newsroom

Στην αποψινή σύσκεψη στον Προφήτη Ηλία θα αναζητηθούν απαντήσεις για τις δραματικές μειώσεις

Όλα τα δεδομένα γύρω από το τί οδήγησε στη δραματική μείωση των επιδοτήσεων στους παραγωγούς, θα εξεταστούν απόψε στη διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του Προφήτη Ηλία με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Αμπελουργών κι Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης ενώ θα αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όπως έχει αναδείξει το Cretalive, οι επιδοτήσεις φέτος είναι εξαιρετικά μειωμένες σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ενώ είχαμε και την καρατόμηση της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκη.

Τα ποσά της βασικής ενίσχυσης είναι  'πετσοκομμένα' σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 35% ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν πήραν ούτε καν πάνω από το 20% της περσινής προκαταβολής!

Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά για το τι συνέβη...

Αγρότης πήρε πέρυσι το ποσό των 1500 ευρώ ως προκαταβολή 70% της βασικής ενίσχυσης και φέτος είδε στον λογαριασμό του μόλις 450 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση, αγρότης πήρε πέρυσι 1230 ευρώ ως προκαταβολή και φέτος βρήκε 430 ευρώ... Και αρκετές ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις...

Υπήρξε όμως και δικαιούχος που πήρε πέρυσι 1500 ευρώ και φέτος... απολύτως τίποτε, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές και χωρίς να εντοπίζεται πρόβλημα στα στοιχεία του...

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί βουλευτές, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Δήμαρχοι, κι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

 

Δείτε επίσης:

"Σφαγή" στις πληρωμές της βασικής ενίσχυσης

Έκτακτη σύσκεψη για τις "πετσοκομμένες" επιδοτήσεις

Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ