Κρούσμα «covid» σε δημοτικό υπάλληλο στον Άγιο Νικόλαο

H υπάλληλος ήταν σε κανονική άδεια και δεν είχε παρουσιαστεί στο χώρο εργασίας της, όμως είχε εργαστεί την περασμένη Τρίτη.

Επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί κρούσμα «covid» σε υπάλληλο του Δήμου Αγίου Νικολάου, η οποία, πρέπει να σημειωθεί ότι είχε εμβολιαστεί αρκετό καιρό πριν…

Η υπάλληλος, ανήσυχη από τα συμπτώματα που είχε παρουσιάσει από χθες (επίμονο πυρετό με δέκατα, βήχα),  πήγε στο κέντρο του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου) σήμερα το πρωί και έκανε rapid test, το οποίο βγήκε θετικό.

Να σημειωθεί πάντως ότι χθες η υπάλληλος ήταν σε κανονική άδεια και δεν είχε παρουσιαστεί στο χώρο εργασίας της, όμως είχε εργαστεί την περασμένη Τρίτη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, διαβεβαιώνουν από το Δήμο.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στην ΑΝΑΤΟΛΗ, θα εφαρμοστούν πλήρως τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο ίδιο γραφείο με την υπάλληλο – φορέα του ιού, εργάζονταν ακόμη δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν εμβολιασμένος ενώ ο άλλος δεν έχει εμβολιαστεί… Ο εμβολιασμένος προβλέπεται να συνεχίσει να εργάζεται κανονικά, τηρώντας επαυξημένα μέτρα προστασίας, ενώ ο ανεμβολίαστος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα… Δόθηκαν οδηγίες αν κάποιος από τους άλλους υπαλλήλους του Δήμου είχε έλθει σε επαφή με τη φορέα την περασμένη Τρίτη χωρίς μέτρα προστασίας και είναι ανεμβολίαστος να μπει σε καραντίνα.

Σύσταση έκανε η εντεταλμένη για θέματα covid, δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Φανουράκη,  σε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στο κτίριο του Δημαρχείου, να μεταβούν στο ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να κάνουν «rapid test» στο κέντρο του ΕΟΔΥ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ