Λαϊκή συνέλευση στη Δαμάστα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Λαϊκή συνέλευση στη Δαμάστα για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Με αφορμή και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας αναφέρει:

"Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο οι επίσημες υπογραφές των συμβάσεων για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Αττικής – Κρήτης, έτσι ξεκινάει και επίσημα το μεγάλο αυτό εθνικό έργο που θα εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια του νησιού μας. Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της Δαμάστας εδώ και καιρό έχουν ταχθεί υπέρ του μεγαλόπνοου έργου της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να υλοποιηθεί με τρόπο βιώσιμο.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί η χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής παραμένει πλησίον της Δαμάστας με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά (υπογειοποίηση όλων των καλωδίων και μετατόπιση θέσης) σε σχέση με την μελέτη που έχει ήδη εγκριθεί.

Το Συντονιστικό των φορέων της Δαμάστας και η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου θα συγκαλέσουν Λαική Συνέλευση το επόμενο διάστημα στη Δαμάστα, όπου θα αναλυθούν διεξοδικά όλες οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από την Λαϊκή Συνέλευση της 3ης Νοεμβρίου 2019 έως σήμερα και θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις. Στην Συνέλευση θα είναι παρών και το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Μαλεβιζίου σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος

Θα είμαστε λοιπόν παρόντες να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις, όπως πράξαμε με πάθος και αγάπη για τον τόπο μας τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα πάντα με την ετυμηγορία των Δαμαστιανών, οι οποίοι φυσικά και θα κληθούν να εκφράσουν ξανά την γνώμη τους άμεσα, για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει τόσο σε σχέση με την επιστημονική τεκμηρίωση του Πολυτεχνείου Κρήτης όσο και με την υπογραφή της σύμβασης και τα περιθώρια που αφήνει. 

Κλείνοντας θα θέλουμε να σημειώσουμε κάτι σημαντικό που διαβάσαμε στην τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Νέοι Δρόμοι». Περιγράφει τις αλλαγές που πέτυχε η προηγούμενη Δημοτική αρχή στους αρχικούς σχεδιασμούς της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης και επί λέξει αναφέρει «την αλλαγή στη χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής που αρχικά προοριζόταν για τους Κουμπέδες»…

Νομίζουμε ότι λύνει την βασική μας απορία πως ξαφνικά προέκυψε πριν 3,5 έτη η επιλογή της Δαμάστας για την κατασκευή του Σταθμού Μετατροπής  το οποίο και αποτελεί βασικό σημείο της κριτικής μας προς την παράταξη «Νέοι Δρόμοι»".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ