Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγέλλει τις συγχωνεύσεις των Νηπιαγωγείων στον δήμο Φαιστού
Η παράταξη του ΚΚΕ κάνει λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής και συνολικά της Εκπαίδευσης.
Αναδεικνύοντας την “περαιτέρω υποβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής και συνολικά της Εκπαίδευσης” στην περιοχή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαιστού καταγγέλλει τις συγχωνεύσεις σε σχολεία του Δήμου και συγκεκριμένα τη συγχώνευση του 2/θέσιου 1ου Νηπιαγωγείου Μοιρών και του 2/θέσιου 2ου Νηπιαγωγείου Μοιρών, όπως και τη συγχώνευση του 2/θέσιου 1ου Νηπιαγωγείου Τυμπακίου, του 2/θέσιου 2ου Νηπιαγωγείου Τυμπακίου και του 2/θέσιου 3ου Νηπιαγωγείου Τυμπακίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του ΚΚΕ, “η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν, για ακόμα μια χρονιά, σε συγχωνεύσεις, μεταξύ αυτών και στον Δήμο μας, δηλαδή σε περαιτέρω υποβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής και συνολικά της Εκπαίδευσης. Αντί η κυβέρνηση να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, να μειώσει τον αριθμό των νηπίων ανά τάξη, να εξασφαλίσει σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, προχωρά σε συγχωνεύσεις και περικοπές. Στο όνομα του «εξορθολογισμού» των εξόδων, αλλά και με προφανή πρόθεση να παρουσιάσουν λιγότερες κενές οργανικές θέσεις και αδιαφορώντας για το «στοίβαγμα» μαθητών σε πολυπληθή τμήματα, η Κυβέρνηση δείχνει για ακόμα μια φορά την στοχοπροσήλωσή της στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με αυτόν τον «μαγικό» τρόπο το υπουργείο θέλει να «εξαφανίζει» κενά σε εκπαιδευτικούς, να είναι λιγότεροι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και μικρότερη η χρηματοδότηση των σχολείων, αφού αυτά θα είναι λιγότερα. Αυτά είναι τα κριτήριά τους!
Μειώνει κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία, ανταποκρινόμενη στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνοντας δισεκατομμύρια για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό πως στον κρατικό προϋπολογισμό του 2026 είχαμε, στο πλαίσιο της πολεμικής οικονομίας, αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 32%, µε τη συμφωνία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων που στηρίζουν αυτήν την αντιλαϊκή και επικίνδυνη για τον λαό μας πολιτική. Δαπάνες που βέβαια δεν αφορούν στην άμυνα της χώρας, αλλά τη μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις στοχεύσεις της αστικής τάξης για αναβάθμισή της, την ώρα που για την Παιδεία μειώθηκε κι άλλο η ήδη πετσοκομμένη χρηματοδότηση που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις σύγχρονες ανάγκες.
Η στάση της δημοτικής αρχής Φαιστού στο θέμα των συγχωνεύσεων είναι προκλητική! Αντί να αντιδράσει και να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ηρακλείου και στο Υπουργείο ώστε να μην γίνει καμία συγχώνευση, αρχικά εισηγήθηκε θετικά (!) σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση, στην οποία η αντιδήμαρχος Παιδείας εισηγήθηκε ότι : «Συμφωνούμε με τις συγχωνεύσεις και τις προαγωγές, υπάρχει χώρος στέγασης, τα σχολεία ήδη λειτουργούν στην ουσία δεν αλλάζει κάτι μόνο το όνομα των σχολικών μονάδων.»! Στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφαση των συγχωνεύσεων, αφού «μετά από διαβουλεύσεις με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, διαπιστώθηκε ότι η λήψη της παραπάνω απόφασης για τις συγχωνεύσεις δεν θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ορθότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.».
Θα ήταν πραγματικά για γέλια η παραπάνω κατάσταση, αν στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο επικίνδυνη αυτή η πολιτική που υπηρετεί η Δημοτική Αρχή Φαιστού και στον τομέα της Παιδείας, όπως και σε ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες! Με λίγα λόγια η πολιτική της δημοτικής αρχής θα μπορούσε να έχει απλώς το σύνθημα : τυφλή υποταγή στην κυβερνητική πολιτική, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαιστού διεκδικούμε να μην γίνει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών άμεσα με μόνιμους εργαζόμενους, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα, να ενισχυθεί ουσιαστικά η ειδική αγωγή και η παράλληλη στήριξη και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα σχολεία προς τους Δήμους, για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους.
Καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα για οργάνωση της αγωνιστικής δράσης και διεκδίκησης, γιατί δεν θα επιτρέψουμε η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας να μπαίνουν στο ζύγι του «κόστους». –“
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Ηράκλειο: Εξετάσεις για την απόκτηση ή ανανέωση A.D.R.
- Jean Hanlon: Ένοχος, ομόφωνα, με μειωμένο καταλογισμό, ο 55χρονος για την δολοφονία της 54χρονης Βρετανίδας
- Νέο προεδρείο εκλέγει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων




