Λαμπάδες για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS από τις βοηθούς βρεφονηπιοκόμους

Πασχαλινή προσφορά από το τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων Δ' εξαμήνου του 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Με αφορμή τις ερχόμενες άγιες ημέρες του Πάσχα το 1ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου και συγκεκριμένα οι καταρτιζόμενες του τμήματος “ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ” Δ' ΕΞΑΜΗΝΟΥ, έφτιαξαν χειροποίητες λαμπάδες, στο πλαίσιο του μαθήματος “ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ” και τις χάρισαν στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.  Μια ομάδα εκπροσώπων των καταρτιζομένων έφτασε σήμερα, 18 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού στη Φοινικιά Ηρακλείου, με σκοπό να παραδώσει τις λαμπάδες, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου κ. Μιχάλη Γραφανάκη και τις εκπαιδεύτριες Δρ. Βαρσαμά Μαρία και κα. Μουρτζάκη Ευαγγελία, που υλοποίησαν και συντόνισαν τη δράση.

Την ομάδα του 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου υποδέχθηκε ο διευθυντής του χωριού κ. Πέτρος Παπαδάκης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος για την ευαισθητοποίηση των νέων βρεφονηπιοκόμων του 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε τον Διευθυντή κ. Γραφανάκη και τα λοιπά μέλη του 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, για τις δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας του Παιδικού Χωριού SOS, για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται, για την πολιτική που ακολουθείται και την πολύπλευρη στήριξη που παρέχεται στα ίδια από διεπιστημονική ομάδα, ψυχολόγων, εργοθεραυπευτών, λογοθεραπευτών, εκπαιδευτικών κ.α. με στόχο την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Ο κ. Γραφανάκης δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του στο έργο του Παιδικού Χωριού SOS και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι το 1ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου θα δέχεται κάθε απόφοιτο λυκείου που προέρχεται από την εν λόγω δομή με σκοπό να καταρτιστούν οι νέοι, αποκτώντας τα κατάλληλα εφόδια ώστε να καταφέρουν να έχουν έναν ενεργό ρόλο, μελλοντικά, στην κοινωνία.  Ο κ. Παπαδάκης, δέχθηκε με χαρά την προσφορά του διευθύνοντα του 1ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, τονίζοντας την σπουδαιότητα της, επισημαίνοντας ότι πολλά παιδιά που κατάγονται από την Κρήτη βρίσκονται σε διάφορες δομές ανά την Ελλάδα και η κατάρτιση τους σε μια ειδικότητα της αρεσκείας τους, στην γενέτειρα τους, θα αποτελούσε σημαντικό λόγο ώστε να επιστρέψουν, κάτι το οποίο επιθυμούν βαθιά.

Σκοπός της δράση είναι η ενίσχυση του σημαντικού έργου των "Παιδικών Χωριών SOS". Οι εκπαιδευόμενες έφτιαξαν διπλάσιο αριθμό λαμπάδων από τα φιλοξενούμενα παιδιά με απώτερο στόχο να διατεθούν και προς πώληση, ώστε να υπάρξει και μια μικρή οικονομική ενίσχυση, πέραν της χαράς των παιδιών που διαμένουν στη δομή. 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ