Λένε "όχι" στην δημιουργία Πειραματικών σχολείων στα Χανιά

Λένε "όχι" στην δημιουργία Πειραματικών σχολείων στα Χανιά

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση μελών της Ένωσης με την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων

Δεν θέλουν τη μετατροπή σχολείων των Χανίων σε Πειραματικά σχολεία.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της Ένωσης με την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων, Ζώης Σταύρος,  Πατσουράκη Ηλέκτρα, Παπαδάκης Μανώλης και  Ρηγανάκος Φώτης αναφέρουν, μεταξύ άλλων, "οι γονείς της πόλης μας παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τους τοπικούς βουλευτές της κυβέρνησης να ασχολούνται με ιδιαίτερο ζήλο ώστε να δημιουργηθούν Πειραματικά σχολεία στον Νομό Χανίων. Στον Δήμο Χανίων γίνεται προσπάθεια για  μετατροπή του 7ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικά. Μάλιστα η διαδικασία για το 1ο Γυμνάσιο έτρεξε από τον Διευθυντή Β΄θμιας την ώρα που ο σύλλογος διδασκόντων, όπως και τα εκπαιδευτικά σωματεία έχουν εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους.
Αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν η κατάσταση στα σχολεία των παιδιών μας αν με τον ίδιο ζήλο που οι βουλευτές της κυβέρνησης μεθοδεύουν την αλλαγή του χαρακτήρα των δύο σχολείων, ασχολούνταν ώστε να ικανοποιήσουν έστω και στο ελάχιστο τα αιτήματα των συλλόγων γονέων, των μαθητικών συμβουλίων και των εκπαιδευτικών που έχουν κατατεθεί από την αρχή της πανδημίας. 
Το Υπουργείο Παιδείας ενώ επιδεικτικά αγνοεί τα δίκαια αιτήματά των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, επιμένει να μην παίρνει κανένα μέτρο εδώ κι ένα χρόνο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Χιλιάδες μαθητές μένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους, με τεράστιες επιπτώσεις από όλη αυτή την κατάσταση (εκπαιδευτικές, ψυχοσυναισθηματικές κ.α). Η απόφαση για άνοιγμα των Λυκείων με την εφαρμογή του self test μεταθέτει για ακόμα μία φορά την κρατική ευθύνη στις πλάτες των γονιών και την διασφάλιση της υγείας στην ατομική ευθύνη των παιδιών και των οικογενειών μας.
Σε αυτές τις συνθήκες στις 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Χανίων. Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στην συζήτηση είναι να πάρουμε θέση για την αλλαγή του χαρακτήρα σχολείων της Πόλης μας σε Πρότυπα ή Πειραματικά. Σαν εκλεγμένοι στο Δ.Σ της Ένωσης Γονέων θέσαμε τις θέσεις μας για τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ