Λουκέτο και σε τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη

Μεγαλώνει η λίστα των τμημάτων αλλά και των σχολείων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους στην Κρήτη.

Πριν από τρεις ημέρες, την περασμένη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, άνοιξαν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Κρήτη, με εξαίρεση τα Λύκεια στο Λασίθι, και ήδη είχαμε τα πρώτα λουκέτα.

Στο Ηράκλειο, κλειστά θα μείνουν δύο τμήματα της Γ' τάξης του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Μία μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, όπως και ο πατέρας της. Επειδή κάνει μάθημα σε μικτό τμήμα, γαλλικών και γερμανικών, αποφασίστηκε να κλείσουν και τα δύο. Ήδη, έχει γίνει απολύμανση στο χώρο. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν τα τμήματα θα αναστείλουν τη λειτουργία τους για 14 μέρες ή λιγότερο. Το κορίτσι έχει κάνει rapid test και θα υποβληθεί και σε μοριακό έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δεν έχουν τέλος τα λουκέτα

Ήδη, είναι γνωστό πως σε προληπτική καραντίνα βρίσκονται οι οικογένειες δυο μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο Γαζίου. Οι γονείς τους επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν από covid -19, τα προηγούμενα 24ωρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Επίσης, έκλεισε ένα τμήμα του Λυκείου Πανόρμου, καθώς μαθητής εντοπίστηκε θετικός στον covid και έτσι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμμαθητές του μπήκαν σε προληπτική καραντίνα. Επιπλέον, έκλεισε ένα τμήμα του δημοτικού σχολείου του Σταυρωμένου, καθώς εντοπίστηκε θετικό ένα μικρό παιδί. Όλοι οι συμμαθητές του καθώς και η δασκάλα και η εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης θα παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα για 14 μέρες.

Πληθαίνουν τα κρούσματα και σε σχολεία του Λασιθίου, όπου,  μετά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας του 7ου Νηπιαγωγείου στον Άγιο Νικόλαο, έγινε γνωστό ότι "λουκέτο" για δύο εβδομάδες βάζει ένα ακόμα σχολείο, λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου.

Πολλά είναι, ακόμα, τα τμήματα σε άλλες σχολικές μονάδες της Κρήτης που παραμένουν κλειστά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ