Λύση εδώ και τώρα ζητούν οι Ρομά

Λύση εδώ και τώρα ζητούν οι Ρομά

Καλούν τους βουλευτές της Κρήτης να παρέμβουν

Λύση εδώ και τώρα ως προς τις συνθήκες διαβίωσης τους στον καταυλισμό της Αλικαρνασσού, ζητούν οι Ρομά που διαμένουν στην περιοχή.

Με παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων "Η ελπίδα", Θανάσης Κατσαρής εκφράζει δημόσια την "απογοήτευσή του προς τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης είτε είναι από την αντιπολίτευση είτε είναι από την κυβέρνηση" καθώς όπως λέει "δεν έκαναν ποτέ τους απολύτως τίποτα για να εξαλειφθούν οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης".

Όπως αναφέρει η διαβίωση τους γίνεται "σε άθλιες συνθήκες σε μία παραγκούπολη δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, χωρίς καμία υποδομή χωρίς ρεύμα χωρίς αποχετευτικό όπου τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια υγεία όλων των κατοίκων του καταυλισμού".

Στην ίδια παρέμβαση του ο κ. Κατσαρής "ως μια τελευταία ευκαιρία", ζητά την παρέμβαση των βουλευτών του νησιού για να "προέλθει η πραγματική κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση το κοινωνικό σύνολο" ενώ την ίδια ώρα καλεί "όλους τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου που προεκλογικά επισκέφτηκαν τον καταυλισμό να δουν από κοντά το πώς ζούνε εν έτει 2020 στην Ελλάδα του 21ου αιώνα Έλληνες πολίτες και μικρά παιδιά σε παράγκες μαζί με τα ποντίκια".

Όλη η ανακοίνωση του κ. Κατσαρή

"Ως Πρόεδρος του Παγκρητίου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων "Η ελπίδα" εκφράζω δημόσια την απογοήτευσή μου προς τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης είτε είναι από την αντιπολίτευση είτε είναι από την κυβέρνηση.

Δεν έκαναν ποτέ τους απολύτως τίποτα για να εξαλειφθούν οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών τσιγγάνων που ζούνε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε μία παραγκούπολη δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Χωρίς καμία υποδομή χωρίς ρεύμα χωρίς αποχετευτικό όπου τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια υγεία όλων των κατοίκων του άθλιου καταυλισμού.

Τους δίνουμε μία τελευταία ευκαιρία να επανορθώσουν το τεράστιο λάθος που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να προέλθει η πραγματική κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση το κοινωνικό σύνολο σε κάθε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ώστε να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, πλήρη κοινωνική ένταξη όλων των Ελλήνων πολιτών τσιγγάνων της Κρήτης στην αγορά εργασίας. Να σταματήσουν επιτέλους οι ανισότητες που όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν στερήσει τις κοινωνικές μας ελευθερίες τις αξίες μας και την κοινωνική ένταξη μας στην Ελληνική κοινωνία.

Τέλος καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου που προεκλογικά επισκέφτηκαν τον καταυλισμό να έρθουν όλοι μαζί να δούμε από κοντά το πώς ζούνε εν έτη 2020 στην Ελλάδα του 21ου αιώνα Έλληνες πολίτες και μικρά παιδιά σε παράγκες μαζί με τα ποντίκια.

Σας περιμένουμε κύριοι και να μην ξεχνάμε η Έλληνες πολίτες τσιγγάνοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και παίζουν σημαντικό ρόλο στα οικονομικά κοινωνικά αλλά και πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Με εκτίμηση ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Ελλήνων Πολιτών Τσιγγάνων "Η ελπίδα" Αθανάσιος Κατσαρής"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ