Μ. Κόνσολας: "Δεν μας αποθαρρύνουν τα (πεσμένα) νούμερα"!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Μ. Κόνσολας: "Δεν μας αποθαρρύνουν τα (πεσμένα) νούμερα"!

Στο Ηράκλειο βρέθηκε την Δευτέρα ο Υφυπουργός Τουρισμού

Του Αντώνη Παντινάκη
 
 
Επάνω στις βάσεις του διαχρονικού τουριστικού "θαύματος" της Κρήτης, αλλά και στις αρχές του στρατηγικού σχεδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης για την επόμενη δεκαετία, ξεκίνησε να χτίζεται η επόμενη σεζόν από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως ανέφερε από το Ηράκλειο, επισκεπτόμενος (κατά σειρά) τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας. 
 
Η μεγαλόνησος δεν έβγαλε λαγούς από το καπέλο, καθότι η πραγματικότητα ξεδιπλώνεται με αμείλικτα στοιχεία: οι αφίξεις στο Ηράκλειο είναι στο -75%!
 
Εντούτοις, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας έβγαλε το καπέλο (χωρίς να ξεπηδούν μέσα από αυτό φυτοφάγα κι ευκίνητα θηλαστικά με μεγάλα αυτιά!)στην Κρήτη και τους Κρητικούς, αναγνωρίζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις του παρόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος!
 
"Δεν μας αποθαρρύνουν τα νούμερα!" διατράνωσε ο κ. Κόνσολας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους κατοίκους του νησιού "που τήρησαν τα μέτρα, συνεχίζουν να τα τηρούν", με αποτέλεσμα το νησί να "είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στη χώρα, κάτι που αναγνώρισε και η βρετανική κυβέρνηση".
 
Εξηγώντας πως "η εξίσωση του τουρισμού είναι ένα πολυπαραγοντικο πρόβλημα-  στην πορεία πιθανόν να βρούμε κι άλλες δυσκολίες", ο κ. Κονσολας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην σπουδαιότητα του "να συνεχίσουμε όλοι μαζί να τηρούμε τα μέτρα, ωστε την επόμενη περίοδο η χώρα και η Κρήτη ειδικότερα να είναι στις επιλογές των δυνητικών καταναλωτών".
 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού δεν... μάσησε τα λόγια του, επιχειρώντας να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας: "Είναι η μεγαλύτερη κρίση στον τουρισμό.Τέτοια κρίση η χώρα δεν έχει ξαναζήσει. Διαπιστώσαμε όλοι ότι ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευάλωτο προϊόν, που με την πανδημία δημιούργησε τεράστιες συσπάσεις".
 
Ο Αντώνης Παντινάκης μετέφερε όλο το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του κ. Κόνσολα στο Livetalks:
 

 

Παρά τις κακοτοπιές, ο κ. Κονσολας εμφορείται από ένα αίσθημα αισιοδοξίας για την επόμενη (δύσκολη) μέρα, λαμβάνοντας υπόψιν του και αναδεικνύοντας την ταύτιση και την αλληλοπροσαρμογη που παρατηρείται ανάμεσα στα σχέδια του Υπουργείου και σε εκείνα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
 
Καθώς η Κρήτη είναι "σύστοιχη με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς", κατά τον Υφυπουργό Τουρισμου ωθηση ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του νησιου μπορούν να δώσουν: οι ιδιωτικές υποδομών και ο εκσυγχρονισμός των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, οι δημόσιες επενδύσεις, οι πολιτικές για την πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και οι πρωτοβουλίες για την τουριστική εκπαίδευση και για τον θεματικό τουρισμό.
 
Το κρίσιμο για τον κ. Κονσολα είναι "να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά", "να συνεχίσουμε να στέλνουμε το μήνυμα της ασφαλούς Κρήτης".
 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, και η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου: "Η Κρήτη είναι πρωταγωνίστρια στον ελληνικό τουρισμό. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε συνθήκες ασφαλείς, και τώρα είναι προτεραιότητα να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με ασφάλεια, με συνεργασία και συγκεκριμένη στρατηγική".
 
Στο διδακτικό κομμάτι στάθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετακης: "Είναι μια περίοδος από την οποία μπορούμε να διδαχθούμε πράγματα, για την επόμενη χρονιά που θα είναι κι αυτή περίεργη. Έχουμε τα εφόδια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, διότι γνωρίζουμε κάποια δεδομένα. Μπορούμε να κινηθούμε με το χειρότερο σενάριο του Covid, ώστε να μπορέσουμε να υποδεχθούμε με ασφάλεια τους τουρίστες εδώ στην Κρήτη".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ