Μ. Κουμαντάκης στο Livetalks: To λιανεμπόριο έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ζημιά που προκλήθηκε από τα lockdown προσεγγίζει τα 13 δις ευρώ επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Η επαναλειτουργία της αγοράς και στο Ηράκλειο είναι πλέον γεγονός, μετά το παρατεταμένο lockdown και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης μίλησε στην εκπομπή του Livetalks “Talk of the town”.

Μολονότι η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε τοπικό επίπεδο συνέπεσε με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η «πρεμιέρα» της αγοράς δεν έγινε με την προσδοκόμενη καταναλωτική κίνηση ο κ. Κουμαντάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το προσεχές μέλλον τονίζοντας ότι τα «συνεχή Lockdown προκάλεσαν πολλές ανάγκες στους καταναλωτές που δεν μπόρεσαν να καλυφθούν».

Εξάλλου, στις ανάγκες αυτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι έμποροι, καθώς τα lockdown του φθινοπώρου άρχισαν να γίνονται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι επιχειρηματίες ετοιμάζονταν για την εορταστική περίοδο. «Την περίοδο που οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να οργανώνονται οικονομικά ήταν κλειστές» υπογράμμισε ο κ. Κουμαντάκης κάνοντας λόγο για «μεγάλη καταστροφή».

Μάλιστα, επισήμανε ότι σε πανελλαδικό επίπεδο η ζημιά που προκάλεσε το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων το 2020 ανέρχεται σε πανελλαδικό επίπεδο στα 12,5 – 13 δις ευρώ.

«Οι έμποροι τώρα προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να εφαρμόσουν τα συστήματα click inside και click away» για την αποδοτικότητα των οποίων πολλοί εκφράζουν επιφυλάξεις.

Όσο για τις αποζημιώσεις που παρέχει η πολιτεία σε όλους όσοι επλήγησαν από τον κορωνοϊό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου τόνισε ότι «ο κλάδος του λιανεμπορίου είναι ο πιο αδικημένος».

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί τη συνέντευξη του κ. Μανώλη Κουμαντάκη:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ