Μ. Συντυχάκης: Να διασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία στα σεισμόπληκτα της Κρήτης

Μ. Συντυχάκης: Να διασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία στα σεισμόπληκτα της Κρήτης

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Nα διασφαλιστούν οι κατάλληλες υποδομές για να γίνει με ασφάλεια η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών στα σεισμόπληκτα χωριά της Κρήτης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή. Ζήτησε, επίσης, να εξασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών των σχολείων και να υπάρξει ποσόστωση των σεισμόπληκτων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τόνισε, ακόμα, πως τα κοντέινερς ή λύσεις ''φιλοξενίας'' να μην αποτελέσουν μόνιμη λύση στο όνομα του προσωρινού και οι αντιμετώπιση των ζημιών να μην γίνει με μπαλώματα αλλά με βάση τους σύγχρονους κανονισμούς. Ταυτόχρονα για να προχωρήσει άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξει ποσόστωση των σεισμόπληκτων μαθητών όπως έγινε και σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές. Για τα μαθήματα ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί 22 οικίσκοι και θα τοποθετηθούν άλλοι 40 τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης κάποια σχολεία έχουν μετεγκαταστσθεί σε άλλα σχολικά κτίρια,ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών δεν ανάφερε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λέγοντας πως θα γίνουν «το συντομότερο δυνατό».

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ