Μαχητικά ελικόπτερα στον κρητικό ουρανό!

Μαχητικά ελικόπτερα στον κρητικό ουρανό!

Η κάθοδος των Apache, Kiowa Warriοr και Huey και η αναβάθμιση του ρόλου της 126 Σ.Μ.

Δυναμική θα είναι η “κάθοδος” της Αεροπορίας Στρατού στην Κρήτη, το επόμενο διάστημα, με την εγκατάσταση αριθμού ελικοπτέρων διαφόρων τύπων.
Η μετακίνηση, όπως αναφέρει το doureios.com αφορά ένα κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache, δύο ελικόπτερα μεταφορών Chinook, δύο ελικόπτερα αναγνωρίσεως Kiowa Warriοr και ένα ελικόπτερο γενικού ρόλου Huey.

 Αυτό το κλιμάκιο Αεροπορίας Στρατού ειδικής συνθέσεως, πρόκειται να εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που υφίστανται εκεί από την 126 Σμηναρχία Μάχης, η λειτουργία της οποίας ανεστάλη στις 31 Ιουλίου 2015. Η εξέλιξη σχετίζεται με την πρόσφατη συγκρότηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων που υπάγεται σε αυτήν.

Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου είναι γεγονός!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η μερική αναδιάταξη των μέσων της Αεροπορίας Στρατού, υπηρετεί τις αυξημένες ετοιμότητες και αναπροσαρμογές σχεδίων υπό το φως της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητος, που υποχρεώνει τον Ελληνικό Στρατό και το ΓΕΕΘΑ να αποδώσουν μεγαλύτερη έμφαση στον Νότιο Τομέα. Εκεί, η αποστολή ενισχύσεων είναι αυξημένης σημασίας αλλά και προκλήσεως, δεδομένης της αποστάσεως των βάσεων εξορμήσεως από τον ηπειρωτικό κορμό. Για τον λόγο αυτό, για πρώτη φορά η Κρήτη ενισχύεται με δυνάμεις και μέσα, προκειμένου να μπορεί να επιλύσει το ζήτημα των αποστάσεων και των χρόνων αντιδράσεως.

Ελικόπτερα Ηράκλειο

Ετοιμάζοντας την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων

Το κλιμάκιο ελικοπτέρων στο Ηράκλειο θα επανδρώνει προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού που θα εναλλάσσεται εκ περιτροπής ενώ με την συμπλήρωση των καθορισμένων ωρών πτήσεως, θα εναλλάσσονται και τα ελικόπτερα.
Τελικός στόχος είναι η μετακίνηση αυτού του κλιμακίου ειδικής συνθέσεως ανατολικότερα, στο αεροδρόμιο Σητείας, μετά την προετοιμασία των απαραιτήτων υποδομών εκεί. Από την συγκεκριμένη τοποθεσία, είναι ακόμη πιο μειωμένες οι αποστάσεις μέχρι το σύμπλεγμα Δωδεκανήσου ή ακόμη και την Κύπρο, συρρικνώνοντας τους χρόνους αντιδράσεως.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Πηγή: doureios.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ