Μανόλης Κλώντζας:H απώλεια του Δ.Κρεμαστινού αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

Μανόλης Κλώντζας:H απώλεια του Δ.Κρεμαστινού αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Μ. Κλώντζα για το θάνατο του Δ. Κρεμαστινού.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο ιατρός Μανόλης Κλώντζας για το θάνατο του πολιτικού και ιατρού Δημήτρη Κρεμαστινού.

Το μήνυμα

"Η απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενός καταξιωμένου ακαδημαϊκού γιατρού, πανεπιστημιακού δασκάλου, και πολιτικού που διέθετε μια σπάνια πολιτική αρετή, ήθος, και δημοκρατική ευαισθησία αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν ταγμένος στην υπόθεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ελλάδας. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε απορρίψει την παγιδευτική ευκολία του διακηρυκτικού λόγου, της μάταιης ξιπασιάς και της περιττής σύγκρουσης στην πολιτική ζωή. Ήταν εκείνος που άφησε πίσω του εκτός από ένα υποδειγματικό πολιτικό βίο, και ένα πλούσιο 35χρονο διδακτικό και ερευνητικό έργο, καθώς και μια επιτυχημένη δράση στις μεγαλύτερες καρδιολογικές κλινικές της χώρας.

Η σπουδαία διαδρομή του χαρακτηρίστηκε από προσφορά, συνέπεια και μαχητικότητα για τον τόπο.

Υπήρξε Διευθυντής στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας (Νοσοκομείο Γεννηματά, Β Καρδιολογική Κλινική Ωνασείου), ενώ εκ του μηδενός δημιούργησε την Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, της οποίας υπήρξε και ο πρώτος διευθυντής.

Αλλά και πρωτοπόρος αφού εισήγαγε την τηλεϊατρική στη χώρα, εγκατέστησε τους πρώτους σταθμούς στα νησιά, δημιούργησε αερομεταφερόμενες μονάδες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των ασθενών και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό καθώς αναδείχτηκε με την πράξη και τη στάση ζωής του, σε πόλο αναφοράς και σε πρότυπο που έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα στον τόπο μας."

 

Μανόλης Κλώντζας

Γιατρός Ορθοπεδικός

Πολιτευτής Κινήματος Αλλαγής  Νομού Λασιθίου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ