"Μάθαμε ότι είχε εραστή, αυτή μας απομάκρυνε" - Καταπέλτης η αδερφή του καρδιολόγου

"Μάθαμε ότι είχε εραστή, αυτή μας απομάκρυνε" - Καταπέλτης η αδερφή του καρδιολόγου

Στο εδώλιο η σύζυγος και ο εραστής της, για τον φόνο του άτυχου καρδιολόγου - "Λυπάμαι" - είπε ο Βούλγαρος αστυνομικός - Αρνήθηκε την εμπλοκή της η χήρα

Η στυγερή δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλατζάκη στη Σητεία αναβιώνει, σήμερα, στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο κάθονται ο Βούλγαρος αστυνομικός που κατηγορείται για τη φονική ενέδρα, αλλά και η χήρα του καρδιολόγου κατηγορούμενη για εμπλοκή στην υπόθεση.

"Λυπάμαι" - είπε ο Βούλγαρος αστυνομικός, προσθέτοντας πως οι λόγοι για τους οποίους προέβη στην πράξη αυτή, σχετίζονται με τις απειλές στο παιδί του.

Η χήρα, για μια ακόμα φορά, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή.

Πρώτη μάρτυρας ήταν η αδερφή του θύματος.

"Είχαν διακοπεί οι σχέσεις με τον αδερφό μου εξαιτίας της. Αυτή τον απομάκρυνε επειδή ήμασταν εναντίον. Τον τελευταίο χρόνο δεν τα πήγαινε καλά το ζευγάρι. Μάθαμε ότι είχε εραστή. Ήταν σωστό; Και κερατάς και σκοτωμένος;", κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε μάλιστα ότι ήταν εκείνη που έπεισε και καθοδήγησε τον Βούλγαρο αστυνομικό. «Είναι ολοφάνερο. Τι ήρθε στη Σητεία να κάνει από την Βουλγαρία; Να κυνηγήσει;"

Στη συνέχεια κατέθεσαν αστυνομικοί αλλά και οι κυνηγοί που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας και έγιναν μάρτυρες όσων συνέβησαν.

"Καταπέλτης" ήταν οι κυνηγοί για τον κατηγορούμενο, καθώς περιέγραψαν ότι άκουσαν τρεις πυροβολισμούς προερχόμενους από την αγριελιά, στην οποία είχε κρυφτεί ο Βούλγαρος αστυνομικός.

Ανέφεραν μάλισα, ότι ο κατηγορούμενος διέφυγε απαθής και ατάραχος, και παρά το ότι ο ένας κυνηγός του φώναξε "Φονιά, άτιμε!", εκείνος δε γύρισε καν το κεφάλι.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται ενώ εκτιμάται ότι ενδεχομένως να εκδοθεί απόφαση και σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα.

Πολιτική αγωγή και από τη χήρα

Να σημειωθεί ότι εκτός από τα αδέρφια του γιατρού που παρίστανται ως πολιτική αγωγή, πολιτική αγωγή έχει βάλει και η χήρα τόσο για λογαριασμό της όσο και για το ανήλικο τέκνο της.
Μάλιστα της απολογίας της θα προηγηθεί η κατάθεση της ως μάρτυρας στην υπόθεση. Με τον τρόπο αυτό δηλαδή στρέφεται κατά του αστυνομικού συγκατηγορούμενου της.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ