Μαθητές από την Κρήτη και την Κύπρο πήραν το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό ταινίας!

Newsroom
Newsroom

Μέσα από την ταινία, οι μαθητές των δύο σχολείων μοιράζονται μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων για το τραύμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Ταινίες Τεκμηρίωσης, Συμπράξεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια : Εκπαιδευτικές Γέφυρες 2022-2023» απέσπασε η ταινία «Ξετυλίγοντας το κουβάρι…» που δημιουργήθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Παζινού Χανίων και το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας Αμμοχώστου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Κατερίνα Χρυσάνθους και Χιονούλλα Τριανταφυλλή αντίστοιχα.

Μέσα από την ταινία οι μαθητές των δύο σχολείων μοιράζονται μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων για το τραύμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων cineΜαθήματα και CreDoc του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. 

Η διαδικασία παραγωγής της  κράτησε περίπου ένα χρόνο αποτέλεσε για όλη την ομάδα μια υποδειγματική δράση γνωριμίας της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ καθώς και προσέγγισης της τοπικής και της προφορικής ιστορίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και οι δράσεις τους σχεδιάζονται και υλοποιούνται  από την δημιουργική ομάδα του CFF με την έγκριση και την Αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, την συνεργασία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων και αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ

Η ταινία :  https://www.youtube.com/watch?v=V90yw1HFqqY&t=1s

Η εμπειρία της δημιουργίας : https://www.youtube.com/watch?v=uqPDvd_8Afk&t=84s

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ