Μαθητές του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου μελετούν από κοντά τον Γαλλικό πολιτισμό

Μαθητές του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου μελετούν από κοντά τον Γαλλικό πολιτισμό

Οι μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι και πλήρεις εμπειριών

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 Art Ambassadors («Πρεσβευτές τέχνης»), 10 μαθητές  και 2 εκπαιδευτικοί του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου  επισκέφθηκαν το Παρίσι, στο διάστημα από 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2022 μετά από πρόσκληση του συντονιστικού σχολείου Lycee Arago. 

Σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται:


"Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με το θέμα του προγράμματος και έχουν να κάνουν με διάφορες μορφές τέχνης (αρχιτεκτονική, γλυπτική, ζωγραφική, μουσική). Επίσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γαλλικού Σχολείου, συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, απήλαυσαν τη μουσική μπάντα του Lycee Arago και γεύτηκαν εδέσματα από τη γαλλική κουζίνα.

 20220401_104351.jpg

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο Μουσείο του Λούβρου και στις Βερσαλλίες, επισκέψεις σε περιοχές με μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική αξία, όπως στην Πλατεία της Βαστίλης, στον λόφο της Μονμάρτης, στην Παναγία των Παρισίων, στον Πύργο του Άιφελ και στα Ηλύσια Πεδία,  ενώ οι συμμετέχοντες είχαν μελετήσει ψηφιακό υλικό (διαδραστικούς χάρτες, κουίζ, σταυρόλεξα, παρουσιάσεις) που είχε δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και  για τις ανάγκες του προγράμματος.

20220402_161718.jpg

Ιδιαίτερη έμφαση μέσα από τις εργασίες των μαθητών δόθηκε στα ελληνικά εκθέματα που υπάρχουν στο Μουσείο του Λούβρου (Αφροδίτη της Μήλου και Νίκη της Σαμοθράκης) κι έτσι οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έγιναν πρεσβευτές του πολιτισμού μας στο εξωτερικό.

εικόνα_Viber_2022-04-04_21-39-38-614.jpg

Το πρόγραμμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ικανοποίησε πλήρως τους στόχους του, δηλαδή  την επαφή με τα έργα τέχνης, τα μουσεία και τα αξιοθέατα, τον σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας και στη διαφορετικότητα, ενώ οι μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι και πλήρεις εμπειριών από την αλληλεπίδραση και τις φιλίες που ανέπτυξαν με τους εταίρους τους".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ