"Μαύροι" για την οδική ασφάλεια, οι πρώτοι μήνες του 2021

"Μαύροι" για την οδική ασφάλεια, οι πρώτοι μήνες του 2021

Βαδίζοντας για τον 5ο μήνα του χρόνου, οι νεκροί της ασφάλτου τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι

Με τους χειρότερους οιωνούς κυλά το 2021, σε ο,τι έχει να κάνει με τα τροχαία δυστυχήματα: Πέρυσι, το αντίστοιχο διάστημα οι νεκροί στην άσφαλτο ήταν μόλις... 2, καθότι βρισκόμασταν σε πραγματικό lockdown - κι όχι υποτυπώδες όπως το φετινό - άρα, οι μετακινήσεις ήταν περιορισμένες στις απολύτως απαραίτητες.

Εφέτος, όμως, βαδίζοντας για τον 5ο μήνα του χρόνου, οι νεκροί της ασφάλτου τετραπλασιάστηκαν: Φτάσαμε τους οκτώ. Η αύξηση των θανάτων κατά 300% συνιστά σκέτη "τραγικότητα", όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

"Δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο, σίγουρα στην Ελλάδα πουθενά. Ξαναγυρνάμε σε παλαιότερες εποχές, του 2018-2019, κι αυτό με φοβίζει" παρατήρησε, διαπιστώνοντας πως μάλλον ήταν "συγκυριακό" το ότι πηγαίναμε κάπως καλύτερα από το καλοκαίρι του 2019 κι έπειτα.

"Αν κάνεις κάτι με τον ίδιο τρόπο, είναι αδύνατο να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα" είπε, κατακεραυνώνοντας την κάκιστη νοοτροπία που έχουμε συνολικά ως νησί, μπροστά από το τιμόνι - χώρια από το κακό και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.

Ο κ. Λιονάκης, παράλληλα, τοποθετήθηκε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κνωσού, βλέποντάς τες - κατ' αρχήν - με θετικό μάτι. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που τον προβληματίζουν, ωστόσο τα νέα δεδομένα φέρνουν μαζί τους δυνατότητες που μπορούν να λειτουργήσουν άριστα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται διαβουλεύσεις, για να πρυτανεύει πάντα το γενικό καλό. Μάλιστα, ανέφερε ότι σήμερα μετά τις 11 είχε προγραμματιστεί συζήτηση με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Γιάννη Αναστασάκη και της τροχαίας, για το κομμάτι από την γέφυρα της Κνωσού έως την Παρασκευοπούλου.

Με το σωστό "πάντρεμα", την τήρηση των κανόνων και την εξυπηρέτηση (επαγγελματικών) δραστηριοτήτων, θα επιτευχθεί μία ροή "καταπληκτική" υποστήριξε ο κ. Λιονάκης.


Δείτε επίσης:

Μάχη στην Εντατική για τη σύζυγο του άτυχου Νάθαν

Από το κακό στο χειρότερο, τα τροχαία στην Κρήτη

Νέα πραγματικότητα για τη λεωφόρο Κνωσσού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ