Με 21 επιπλέον άτομα στελεχώνεται το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Με 21 επιπλέον άτομα στελεχώνεται το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Στον «αέρα» η προκήρυξη πλήρωσης 122 θέσεων ειδικού επιστημονικού-τεχνικού προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

Με νέο «αίμα» αναμένεται να στελεχωθεί το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν στο δυναμικό του 21 επιπλέον άτομα, οι 13 θέσεις αφορούν σε ειδικό επιστημονικό- τεχνικό προσωπικό, μία διαδικασία που είναι ήδη σε εξέλιξη μέσω ΑΣΕΠ, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση οχτώ διοικητικών υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του ΙΤΕ, κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, αναφέρει στο Cretalive πως το Ίδρυμα είναι σε πλεονεκτική θέση όσο αφορά στις προσλήψεις που θα γίνουν. Σημειώνεται πως οι ανάγκες του ΙΤΕ είναι μεγάλες καθώς, εκτός των άλλων, το ΙΤΕ τα τελευταία χρόνια απέκτησε δύο νέα Ινστιτούτα, το Αστροφυσικής και το Πετρελαϊκής Έρευνας.

Συνεπώς, είναι ανάγκη να στελεχωθούν με νέα πρόσωπα.

Νεκτάριος Ταβερναράκης

Όπλο ενάντια στο brain drain

Την απόφαση για την έκδοση προκήρυξης πλήρωσης 122 θέσεων ειδικού επιστημονικού-τεχνικού προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κι ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρίστος Δήμας.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκκινήσουν οι διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ, για την πλήρωση επιπλέον 30 θέσεων στα  Ερευνητικά Κέντρα με διοικητικό προσωπικό.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «από την πρώτη μέρα που ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη μεταφορά της ΓΓΕΚ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπαμε ότι για εμάς η Έρευνα, η Τεχνολογία και η Καινοτομία συγκαταλέγονται στις βασικότερες πολιτικές μας προτεραιότητες. Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από πολλά χρόνια, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τυπικών διοικητικών διαδικασιών και προχωρήσαμε στην υπογραφή της απόφασης για την προκήρυξη των 122 θέσεων ειδικού επιστημονικού-τεχνικού προσωπικού που θα στελεχώσει τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, κάτι που το είχαν απόλυτη ανάγκη. Έτσι διασφαλίζουμε τη συνέχεια όλων των Κέντρων και ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό τον υφυπουργό μου, Χρίστο Δήμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμας υπογράμμισε πως «προχωράμε στη στελέχωση των Ερευνητικών Κέντρων με νέο ανθρώπινο  δυναμικό. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας μέσω της ενδυνάμωσης των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας. Πρόκειται για άλλο ένα στρατηγικό βήμα που στοχεύει στο να κρατήσουμε τα νέα μυαλά στην Ελλάδα και να αντιστρέψουμε τη φυγή τους στο εξωτερικό».

ιτε

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τηρώντας το πρωτόκολλο των διοικητικών διαδικασιών:

 

α) Επιβεβαίωσε την ύπαρξη κενών θέσεων σε συνάρτηση με τις προκηρυσσόμενες θέσεις, οι οποίες υφίστανται και δεν έχουν καλυφθεί από μετάταξη ή άλλο τρόπο.

 

β) Υποβλήθηκε αίτημα για την έκδοση βεβαίωσης για την ύπαρξη πιστώσεων σε συνάρτηση με τη μισθοδοσία (έγγραφό μας με α.π. 7208/21-01-2021).

 

γ) Οι ερευνητικοί φορείς απέστειλαν τα χαρακτηριστικά που αφορούν στη λεκτική ονομασία, το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και τα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα πρόσληψης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ