Με ασφάλεια η αποβίβαση των επιβατών από το πλοίο μετά τη βλάβη

Newsroom
Newsroom

Οι επιβάτες κατεβαίνουν με ασφάλεια από το πλοίο

Με απόλυτη ασφάλεια πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση των επιβατών από το πλοίο «KPHTH II» που παρουσίασε βλάβη κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Το πλοίο με 331 επιβάτες και 94 άτομα πλήρωμα δεν ζήτησε να συνδράμουν άλλα πλοία και συνέχισε τον πλου με μειωμένη ταχύτητα προς το λιμάνι του Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, αναφέρονται τα εξής

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου – Σίφνου – Σερίφου – Χανίων - Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, πρωινές ώρες σήμερα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 331 επιβάτες, 61 Ι.Χ.Ε., 49 Φ/Γ και 10 δίκυκλα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ