Με επιτυχία η κινητοποίηση για τον κορωνοϊό στα σχολεία

Με επιτυχία η κινητοποίηση για τον κορωνοϊό στα σχολεία

Οι συγκεντρωμένοι ανέδειξαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Νομού Χανίων, με τα κρούσματα να είναι εκατοντάδες και τους γονείς να αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Συλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και στήριξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 19:00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Την κινητοποίηση κάλεσαν μετά από σύσκεψη που οργανώθηκε με την συμμετοχή δεκάδων συλλόγων , οι σύλλογοι Γονέων από τα σχολεία: 14ο Δ. Σ, 15ο Δ. Σ., 16ο Δ. Σ., 3ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 1ο γελ, 4ο ΓΕΛ, δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγεία Βαμβακοπουλου.

Την κινητοποίηση στήριξαν τα σωματεία : Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Τροφίμων και Ποτών, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, ΟΤΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Χανίων και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Εστίας Π.Κ και ΕΛΜΕΠΑ.

  Οι συγκεντρωμένοι ανέδειξαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Νομού Χανίων, με τα κρούσματα να είναι εκατοντάδες και τους γονείς να αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους. Σε αυτήν την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με πρόταση της κυβέρνησης και προβλέπει ψαλίδισμα μισθού κατά 50% αν ένας γονιός πάρει άδεια γιατί το παιδί του έχει νοσήσει. Καθημερινά η κυβέρνηση αποδεικνύει θεωρεί κόστος την προστασία της Υγείας του λαού. Αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των ίδιων των Υγειονομικών, όταν  η πληρότητα στις κλινικές Covid και στην ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι στο 100% , ασθενείς μεταφέρονται στο Ρέθυμνο και μετράμε ήδη 24 νεκρούς από την αρχή του χρόνου.

Στο κάλεσμα τους οι σύλλογοι Γονέων ανέφεραν χαρακτηριστικά:

          Μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός  που φανερώνει ότι η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Η κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Μαζί με την ατομική ευθύνη, με την οποία προσπάθησε να ρίξει το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας, διολισθαίνει  και στη λογική της «ανοσίας της αγέλης», καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και την ζωή μας, ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί.

Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα οποία μειώνεται η καραντίνα σε 5 ημέρες, μετατρέποντας ακόμα περισσότερο τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερ-μετάδοσης. Η έλλειψη μηχανισμών ελέγχου και ιχνηλάτησης θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους και το σύνολο του λαού. Προκειμένου να μην διαταραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών, οι αναστολές συμβάσεων, οι απολύσεις, συνολικά η προσπάθεια χτυπήματος των δικαιωμάτων μας έχουν γίνει καθημερινότητα.

          Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία της εκπαίδευσης χωρίς ουσιαστικά μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιστρέψουν στις αίθουσες που στοιβάζονται 25 με 30 παιδιά. Με βάση το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν πάνω από 12 για να σταματήσει η λειτουργία ενός τμήματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κληθούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, που θα έχει μετατραπεί σε εστία υπερ-μετάδοσης.

Διεκδικούμε :

Αραίωση μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των συγχωνεύσεων. Εξεύρεση νέων χώρων και αιθουσών, για την ικανοποίηση του αιτήματος για μείωση των μαθητών 15/τμήμα.

Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών.

Μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

Δωρεάν rapid και PCR test για όλους!

Δωρεάν παροχή μασκών αυξημένης προστασίας στα σχολεία.

Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών.

Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ενίσχυση της τελευταίας.

Ασφαλείς σχολικές μεταφορές με μείωση της πληρότητας και αύξηση των δρομολογίων.

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ούτε σκέψη για εξετάσεις τύπου Pisa. 

Στοχευμένα εκπαιδευτικά-παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

Κανένα παιδί χωρίς την ειδική επιστημονική στήριξη που έχει ανάγκη.

Διαμόρφωση πρωτοκόλλων με κριτήριο την προστασία της υγείας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και όχι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού (50%+1, 5μερη καραντίνα).

Καμπάνια επιστημονικής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό μέσα στα σχολεία.

Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την ενίσχυση και στήριξη των Δημόσιων Υγείας.

Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.

Ανάκληση των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας των παιδιών μας, της ζωής μας  και των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ