Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Περισσότερα σχολεία στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη

Μία δύσκολη κατάσταση καλείται να διαχειριστούν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι φορείς της Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις καταλήψεις, στην έναρξη μόλις της σχολικής χρονιάς.

Την ώρα που η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με 8 καταλήψεις στην Π.Ε. Ηρακλείου, με τη μία να λήγει περίπου στις 11.00 το πρωί, το σημερινό πρωινό βρήκε 15 σχολεία στο νομό, με λουκέτο. Ωστόσο, οι καταλήψεις είναι μία δυναμικής κατάσταση, η οποία μεταβάλλεται συνεχώς.

Τα σχολεία τα οποία βρέθηκαν την Παρασκευή υπό κατάληψη είναι τα:  

5ο, 8ο, 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου

9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Γυμνάσιο και ΓΕΛ Γαζίου

ΓΕΛ Γουβών

Γυμνάσιο και ΓΕΛ Τυμπακίου

ΓΕΛ Αγίων Δέκα

ΕΠΑΛ Μοιρών

1ο, 2ο, 5ο, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε και χθες σε σχολείο, όπου η κατάληψη ξεκίνησε και έληξε εντός ολίγου, ομοίως και σήμερα, στο 13ο Λύκειο και στο 11ο Γυμνάσιο, αλλά και στο Γυμνάσιο Μοχού, η κατάληψη έληξε, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε.

Αναφορικά με τα αιτήματα, αυτά αφορούν τη χρήση της μάσκας, όχι με την έννοια της άρνησης ή της απαξίωσης του προστατευτικού μέτρου, αλλά ως προς το χρόνο συνεχούς χρήσης από τους μαθητές. Ως εκ τούτου ζητούν μεγαλύτερη διάρκεια διαλείμματος και μικρότερο χρόνο στην αίθουσα, ενώ στο τραπέζι θέτουν και το μεγάλο ζήτημα των λιγότερων μαθητών ανά τμήμα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ