Με χειμωνιάτικο σκηνικό μάς αποχαιρετά ο Μάρτιος

Ο Μάρτης μάς αποχαιρετά με το προσωπείο του... πεντάγνωμου!

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι κύριο χαρακτηριστικό της καιρικής μεταβολής, η οποία ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες. Ο υδράργυρος υποχωρεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, διαμορφώνοντας ένα χειμερινού τύπου σκηνικό.

Ο Μάρτης μάς αποχαιρετά με το προσωπείο του... πεντάγνωμου!

Η εισβολή της ψυχρότερης αέριας μάζας συνδυάζεται με την πύκνωση των νεφώσεων, ενώ θα ακολουθήσει η εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων. Στις πολύ ορεινές ζώνες θα δούμε χιονοπτώσεις - τα μοντέλα των μετεωρολόγων δείχνουν χιόνι και σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας θα δώσει μεγάλη ένταση  από το μεσημέρι, το απόγευμα έως και το πρωί Τετάρτης.

Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν τα 4-5 μποφόρ, στις περισσότερες περιοχές, στα πελάγη και τα νότια τα 6 και τα τοπικά 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα αλλάξει πολλά πρόσωπα. Θα τα δούμε... τα πάντα: να περνά από μία πιο ήπια ανοιξιάτικη μορφή και καλοκαιρία, να επανέρχεται στη συννεφιά, προτού έρθει το δεύτερο ημίχρονο της κακοκαιρίας εξπρές, όπου αναμένονται βροχές και επαναφορά χιονιών στα ορεινά, πέριξ των Ανωγείων.

Η θερμοκρασία αύριο στις ελάχιστες τιμές της θα είναι κοντά στους 8 βαθμούς, στα ορεινά και την ενδοχώρα κάτω από τους 5 °C.

Την άστατη - κατά διαστήματα - τάση του καιρού θα επιτείνουν οι δυτικοί άνεμοι που θα πνέουν στα 4- 5 μποφόρ.

Από το βράδυ, επανέρχονται οι βοριάδες.

Μέγιστες θερμοκρασία, οι 12-14 βαθμοί κελσίου.

Την Πέμπτη, ανήμερα της εθνικής επετείου, το πρωί ίσως δούμε κάποια άσχημα φαινόμενα, όπως βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο καιρός θα ξαναγίνει... απρόβλεπτος και αναποφάσιστος, γιατί θα έχουμε ξανά λίγο απ' όλα: συννεφιά, λίγα διαστήματα ηλιοφάνειας και βοριάδες.

Η αίσθηση του κρύου θεωρείται δεδομένη.

Πιο σαφή εικόνα βελτίωσης του καιρού θα δούμε από την Παρασκευή, οπότε και θα περιμένουμε επικράτηση της ηλιοφάνειας. Τις νυχτερινές ώρες φορέστε μπουφάν γιατί θα έχει κρύο.

Καλοκαιρία θα έχουμε και το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε υψηλότερα και πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ