Με το "καλημέρα" της τουριστικής σεζόν ... υποκλοπή μεταφορικού έργου

Newsroom
Newsroom

Ήδη ο Σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές και καλεί τους αρμόδιους φορείς να επέμβουν

Με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου παρατηρήθηκε και παρατηρείται τεράστια υποκλοπή μεταφορικού έργου που ανήκει στα ΕΔΧ – ΤΑΞΙ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση "γίνονται διαδρομές από και προς το Αεροδρόμιο, αλλά και σε πολλούς προορισμούς με ιστορικό ενδιαφέρον, οχήματα και οδηγοί αμφιβόλου προελεύσεως, που συνεργάζονται με ξενοδοχεία ,αλλά και με ηλεκτρονικές πλατφόρμες πολυεθνικών χωρίς άδεια στη χώρα  μας,  καταστρατηγούν την νομοθεσία, φοροδιαφεύγοντας εις βάρος του ελληνικού κράτους".

Ήδη ο Σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές (Αστυνομία- Λιμενικό – ΣΔΟΕ), "επαφές που γίνονται όλο και πιο συχνές αναδεικνύοντας την τεράστια φοροδιαφυγή , αλλά και υποκλοπή εις βάρος των ταξί".

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος καλεί "για άλλη μια φορά όλες τις υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους σε όλα τα σημεία που υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον", αλλά και τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ  να ανταποκριθούν και να αποδώσουν ποινές σε αυτούς που παρανομούν.

"Η αγωνία των συναδέλφων μας για το μεροκάματο, δεν θέλουμε να έχει  δυσάρεστες συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό. Ζητάμε την νομιμότητα σε όλους τους τομείς, είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνίας που προσπαθεί να επιβιώσει" - καταλήγει η ανακοίνωση.

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ