Με... προβληματισμό η επιστροφή των μαθητών και στα σχολεία του Ηρακλείου!

Newsroom
Newsroom

Εν μέσω έξαρσης ιώσεων χτύπησε το κουδούνι, ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και RSV αναμένεται να αυξηθούν

Ρεπορτάζ Μαρία Αγαπάκη

 

 

Κανονικά άνοιξαν σήμερα και στο Ηράκλειο τα σχολεία, μετά και τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, γίνεται εν μέσω έξαρσης ιώσεων, την ώρα που η ανησυχία -ειδικά από γονείς- ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και RSV όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους είναι έκδηλη.

Βέβαια, όπως λένε εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο Cretalive τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα πριν τις γιορτές με τις ιώσεις, καθώς τα κρούσματα στα σχολεία ήταν απανωτά με αποτέλεσμα το μάθημα σε αρκετές περιπτώσεις να γίνεται και σε άδειες αίθουσες, αφού τα παιδιά αρρώσταιναν ξανά και ξανά.

σχολεία

"Πριν κλείσουμε, υπήρξε μια έξαρση το πρώτο 2μηνο με ιώσεις μακράς διαρκείας, ιώσεις 10 ημερών. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα ιδιαίτερα για την 1η τάξη καθώς  δεν μπορούσε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της η συνάδελφος" σχολιάζει στο Cretalive, η Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Εμμανουέλα Κυρλάκη, για να συνεχίσει "Είχαμε λίγα κρούσματα κορωνοιού, αλλά πολλά κρούσματα γαστρεντεριτιδας, κρούσματα πυρετού, με βήχα και πονόλαιμο. Η γρίπη μας έπιασε μετά τον Νοέμβριο".

εμμανουέλα κυρλάκη
Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Εμμανουέλα Κυρλάκη

 

"Για να το αξιολογήσουμε όλο αυτό πρέπει να ξαναμιλήσουμε μετά τις διακοπές", σημείωσε και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξε κάποια Εγκύκλιος σχετική από το Υπουργείο, αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων υπό αυτές τις συνθήκες,  αλλά ισχύει ότι ίσχυε κανονικά με τα μέτρα αυτοπροστασίας, με πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντισηπτικού. Μάλιστα η κ Κυρλάκη σημείωση πως αν κάποιο παιδί θέλει να φορά μάσκα, βεβαίως και μπορεί να το κάνει.

"Από ότι είδα σήμερα τα παιδιά είναι αρκετά, όταν κλείσαμε ήμασταν πολύ λιγότερα" σχολιάζει την ίδια ώρα, η κ. Χαρούλα Μανασάκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. "Υπάρχει μια ανησυχία, είδα αρκετά παιδιά να και κρατάνε μάσκα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αν τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας θα τα καταφέρουμε!¨ συμπλήρωσε.

χαρούλα Μανασάκη
Η κ. Χαρούλα Μανασάκη Αναπληρώτρια Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

 

"Ακούγονται πολλά ότι όλα τα παιδιά ειναι άρρωστα...  Δεν ξέρω πόσα παιδιά θα επιστρέψουν ελπίζω να τηρούν τα μετρά προστασίας εγώ θα φοράω τη μάσκα και ελπίζουμε για το καλύτερο" λέει από την πλευρά της η κ. Ελένη Βάρδα, νηπιαγωγός στο Ευρωπαϊκό Σχολείο.

Βαρδα Ελενη προισταμενη νηπιαγωγος στο Ευρωπαικο Σχολειο
Ελένη Βάρδα, νηπιαγωγός στο Ευρωπαϊκό Σχολείο

 

"Δεν έχει έρθει κάποια εγκύκλιος", συμπληρώνει και αναφέρει ότι το προηγούμενο διάστημα " υπήρχαν κρούσματα γρίπης, όχι τόσο κορωνοιου, αλλά τα περισσότερα παιδιά έλειπαν για μια εβδομάδα, με τις τάξεις να είναι σχεδόν άδειες".

Για την δύσκολη κατάσταση με τις ιώσεις και τη γρίπη στα νηπιαγωγεία πριν από τις γιορτές, μίλησε, με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων  μίλησε στο Cretalive, η προϊσταμένη 3ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, κ. Ματίνα Διαμαντάρη.

 

Ματίνα Διαματάρη
Προϊσταμένη 3ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, κ. Ματίνα Διαμαντάρη

"Πριν τις γιορτές τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα ως προς τις ιώσεις. Τα παιδιά αρρώσταιναν και έλειπαν μίνιμουμ για μια εβδομάδα ενώ ήταν και παιδιά που αρρώσταιναν ξανά και ξανά" σχολίασε και συμπλήρωσε "Σήμερα επιστρέψαμε με διάθεση, αισιοδοξία και έτοιμοι να αντιμέτωπίσουμε ότι είναι να έρθει. Μασκούλες δεν φοράμε, ωστόσο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Καλός αερισμός, αντισηπτικό και καλό πλύσιμο των χεριών -όσο αυτό είναι εφικτό.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ