Με τον Φινλανδό πρέσβη συναντήθηκε ο Ν. Συριγωνάκης

Με τον Φινλανδό πρέσβη συναντήθηκε ο Ν. Συριγωνάκης

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνέπειες της πανδημίας στον τουρισμό

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, κ. Jari Boris Antero Gustafsson, συνοδευόμενος από την Πρόξενο Φινλανδίας στην Αθήνα, κα Eili Andersson. 

Ο Φινλανδός Πρέσβης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψη του στην Κρήτη, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τις φυσικές ομορφιές της αλλά και για τους φιλόξενους Κρητικούς όπως ανέφερε. 

Φινλανδός πρέσβης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, αφού ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον  Φινλανδό Πρέσβη, συζήτησαν τις επιπτώσεις του covid-19 κυρίως στο τουριστικό τομέα, καθώς οι Φιλανδοί τουρίστες προτιμούν για τις διακοπές τους την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη τα τελευταία χρόνια με αυξανόμενα ποσοστά. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την «Ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 στο νησί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020». Παράλληλα ο κ. Συριγωνάκης στο πλαίσιο της συνάντησης  μίλησε για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγει η Κρήτη, και προς αυτή την κατεύθυνση η Φινλανδία, όπως ανέφερε, μπορεί να αυξήσει τις εισαγωγές της προϊόντων από την Κρήτη και την Ελλάδα ευρύτερα. 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ