Με τον Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Με τον Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Στη συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν σοβαρά θέματα ενδιαφέροντος, όπως η πορεία χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ

Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022   πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης κ. Ιωάννη  Κουράκη, με τον Πρόεδρο και  τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος  Ανατολικής Κρήτης,   στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν σοβαρά θέματα ενδιαφέροντος, όπως η πορεία χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την δημιουργία ενιαίου ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο έως την Σητεία, καθώς και την διεκδίκηση της σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο στο Καστέλλι,  η οποία θα συντελέσει στην μετακίνηση χιλιάδων πολιτών και τουριστών ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γιώργος Ταβερναράκης τόνισε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ψηφιακού χάρτη της χώρας, με την ενσωμάτωση των οριογραμμών,  και του μεγάλου προβλήματος που δημιουργείται από τον χαρακτηρισμό του επαρχιακού, εθνικού, δημοτικού και αγροτικού δικτύου.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν θέματα  που σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση και την πορεία της πράσινης ανάπτυξης στην Κρήτη, την κλιματική αλλαγή , ζητήματα πολιτικής προστασίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται ως προς τις αρτιότητες ιδιοκτησιών από τους δασικούς χάρτες και την υποστελέχωση των Δήμων από Μηχανικούς.

Τέλος ο κ. Κουράκης και η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος συμφώνησαν στην συνέχιση  της άριστης συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔ Κρήτης και του ΤΕΕ/ΤΑΚ ελπίζοντας και οι δύο σε άριστα αποτελέσματα.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ