Μεγαλώνει το "χάσμα" οδηγών τουριστικών λεωφορείων και πρακτόρων

Μεγαλώνει το "χάσμα" οδηγών τουριστικών λεωφορείων και πρακτόρων

Με φόντο τη συνεχιζόμενη απεργία των οδηγών

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τον Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης: 

"Στο θέμα της απεργίας των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων του Σωματείου ΕΡΜΗΣ ,επιθυμούμε για την σωστή ενημέρωση του κοινού, να ανακοινώσουμε ότι προσπαθήσαμε από την αρχή με αλλεπάλληλες συναντήσεις να υπογράψουμε Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ,με γνώμονα την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την  κρίση που διέρχεται ο Τουρισμός λόγω της πανδημίας. Οι προτάσεις μας ήταν σε λογική βάση, με ορθολογισμό κάποιων θεσμικών όρων και με ελάχιστη ουσιαστικά μείωση στις αποδοχές παρά την τεράστια ζημία που υφίστανται  οι Εταιρείες μας.

Δυστυχώς από την πλευρά του σωματείου  ΕΡΜΗΣ , δεν υπήρξε ανάλογη αντιμετώπιση, παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σημείο σύγκλισης απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Περαιτέρω προχώρησαν ,σαν να ήταν προαποφασισμένο ,σε απεργία την 1η Ιουλίου ,την ημέρα που επιχειρούσε η χώρα την διστακτική επανέναρξη του Τουρισμού μετά από το καταστροφικό LOCKDOWN.

Παρά την δικαιολογημένη πικρία μας από την συμπεριφορά αυτή ,δεχτήκαμε να συζητήσουμε ξανά και μάλιστα με την μεσολάβηση του Περιφερειάρχη Κρήτης στην Περιφέρεια, όπου συνεχίστηκε το ίδιο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες συναντήσεις.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά των απεργών στο αεροδρόμιο, εναντίον των συναδέλφων τους που επιλέγουν να εργάζονται, με πράξεις ακραίας λεκτικής βίας, παρεμπόδισης κυκλοφορίας, φθορές σε οχήματα κλπ και μάλιστα μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των επιβατών/τουριστών μας ,αποκλείει  την οιανδήποτε συνέχιση των διαπραγματεύσεων". 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ