Μεγαλώνει η πίεση στο ΠΑΓΝΗ για τον κορωνοϊό - Τι ετοιμάζει η Διοίκηση!

Μεγαλώνει η πίεση στο ΠΑΓΝΗ για τον κορωνοϊό - Τι ετοιμάζει η Διοίκηση!

Αυξάνονται οι κλίνες σε μονάδες covid και ΜΕΘ

Οι πιεστικές ανάγκες του συστήματος υγείας για νέα κρεβάτια που θα εξυπηρετούν ασθενείς με κορωνοϊό, ανάγκασαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε αναδιάταξη των δυνάμεων του και μεταφορά κλινικών ώστε να δημιουργηθούν νέα κρεβάτια COVID, προκειμένου να δεχτούν ασθενείς!

Όπως αποκάλυψε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιωργος Χαλκιαδάκης μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ Ηρακλείου, στις 25 μέχρι σήμερα κλίνες COVID-19 που λειτουργούν στο νοσοκομείο, προστίθενται άλλες 21, καθώς μεταφέρθηκε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου στο χώρο της κλινικής ΩΡΛ, και η Παθολογική μετατρέπεται σε νέα, δεύτερη κλινική COVID, δείχνοντας πόσο πιέζεται πια το σύστημα.

Ακόμα αυξάνονται και οι ΜΕΘ που θα εξυπηρετούν ασθενείς με κορωνοιό σε 18, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για τη νέα μονάδα ΜΕΘ COVID που θα δημιουργηθεί στο ισόγειο του νοσοκομείου , από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ωστόσο δεν θα είναι έτοιμη νωρίτερα από τις 12 Φεβρουαρίου!

Σήμερα στο ΠΑΓΝΗ έχουν έλθει δυο ασθενείς από Λήμνο και Ρέθυμνο που χρειάζονται νοσηλεία στη ΜΕΘ COVID, ενώ αναμένεται και μια αεροδιακομιδή από τη Ρόδο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ