Μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος ζητούν οι αγρότες των Χανίων

Μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος ζητούν οι αγρότες των Χανίων

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στα γραφεία της ΔΕΗ.  Εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων όλου του Νομού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% και ριζική μείωση του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. 
Στην παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή της ΔΕΗ , αναδείχτηκε η τεράστια αύξηση που έχει γίνει στους λογαριασμούς του ρεύματος . Την ίδια στιγμή το κύμα ακρίβειας τσακίζει το εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων. Μάλιστα στην κινητοποίηση εξασφαλίστηκε η επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό. 
Όπως αναφέρει το κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας χαρακτηριστικά:
“Το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή ρεύματος με βάση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μέσα και εφόδια, που επιβάλλουν οι βιομήχανοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό ΦΠΑ, την αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τις μεταφορές, οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του, ακόμα και όταν υπάρξει μια μικρή αύξηση των προϊόντων στον παραγωγό (π.χ λάδι)
Η κυβέρνηση μπροστά στον φόβο των κινητοποιήσεών μας, έχει ήδη εξαγγείλει μέτρα κοροϊδίας όπως η κάλυψη κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. “
Θέλουν να μείνουμε σιωπηλοί αποδεχόμενοι τα ψίχουλα που μας πετάνε. 
H πείρα των αγροτών έχει δείξει ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας έχει φέρει αποτελέσματα. 
Μόνο όταν οι αγρότες βγήκαν στα μπλόκα του αγώνα κέρδισαν. 
Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καλεί όλα τα Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε χωριό.
Θα γίνει πανχανιώτικη κινητοποίηση την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 11 π.μ στον κόμβο των Μουρνιών με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ