Μετά τις παραιτήσεις, έρχονται προσλήψεις στην Καρδιοχειρουργική

Μετά τις παραιτήσεις, έρχονται προσλήψεις στην Καρδιοχειρουργική

Ήδη εγκρίθηκαν 17 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων δύο χειρουργών θώρακος

Με δύο επιπλέον γιατρούς που θα καλύψουν τις θέσεις αυτών που αποχώρησαν, ενισχύεται η καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, οι γιατροί Μιχάλης Κυπαράκης και Διονύσης Παυλόπουλος, παραιτήθηκαν, καθώς πήραν θέσεις επικουρικών επιμελητών στο  Ωνάσειο (Δείτε ΕΔΩ).
Στο νοσοκομείο  παρέμειναν ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Γιώργος Λαζόπουλος και ο καρδιοχειρουργός Μανόλης Καμπιτάκης.

Τότε, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, είχε δηλώσει ότι δρομολογούνται διαδικασίες για την πρόσληψη άλλων γιατρών, που θα στελεχώσουν την κλινική.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου την Παρασκευή, η διοικήτρια της υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, είπε ότι συνολικά έχουν ήδη εγκριθεί 51 θέσεις γιατρών και 633 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να καλύπτονται στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης.

Την Πέμπτη εγκρίθηκαν άλλες 17 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων δύο χειρουργών θώρακος που θα ενισχύσουν την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), από όπου πρόσφατα αποχώρησαν δύο γιατροί.

Μετά τις εγκρίσεις αυτές και αφού εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός, σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει στο ΠΑΓΝΗ το πρώτο κέντρο αγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων στην Κρήτη, το οποίο θα αναπτύσσει δράσεις πρόληψης, θεραπείας και αντιμετώπισης των συνεπειών των επεισοδίων στους ασθενείς.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ