Μεταβατική και όχι χαμένη η φετινή χρονιά για την κρουαζιέρα

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Μεταβατική και όχι χαμένη η φετινή χρονιά για την κρουαζιέρα

Η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα - Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο

Του Αντώνη Παντινάκη

 

Περισσότερο μεταβατική, παρά χαμένη, χρονιά θεωρείται το 2021 για την κρουαζιέρα. Οι εταιρείες κάνουν έναν προσεκτικό σχεδιασμό, ο οποίος θα εξαρτηθεί προφανώς από την πορεία της πανδημίας.

Τα πρώτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να "δέσουν" το δεύτερο τρίμηνο του 2021 στο Ηράκλειο, που θα διατηρήσει τον χαρακτήρα του home-port λιμανιού.

Απ’ την διοίκηση του ΟΛΗ υπολογίζεται ότι το τρίτο τρίμηνο του 2021 θα δούμε το 60% των κρουαζιερόπλοιων να κυκλοφορούν στη Μεσόγειο.”Σχεδιάζονται δρομολόγια για την ανατολική Μεσόγειο, και σε όλα αυτά είναι μέσα το λιμάνι του Ηρακλείου” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μηνάς Παπαδάκης.

Δεν θα έλεγα ότι πάμε για μία χαμένη χρονιά, μπορεί να σωθεί. Σε ένα αισιόδοξο σενάριο, υπολογίζω να πάμε σε ένα 50% των μεγεθών του 2019, που ήταν μια κανονική χρονιά” είναι η εκτίμηση του κ. Παπαδάκη.

Την πολυπόθητη “κανονικότητα” την “βλέπει” να έρχεται το 2022. Τα μηνύματα απ’ τις ισχυρές εταιρείες της κρουαζιέρας είναι ενθαρρυντικά. Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗ εδράζεται στην “υποδομή που φτιάξαμε το 2020”, εν είδει... κυματοθραύστη στα φουρτουνιασμένα και αχαρτογράφητα νερά του κορωνοϊού. Στον τελικό απολογισμό του Οργανισμού και προσωπικά του κ. Παπαδάκη η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα προς τα “συν”, προϊοικονομώντας ένα καλύτερο μέλλον: “Η εικόνα που δείξαμε ως λιμάνι Ηρακλείου, στη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας, είναι κάτι που θα αρχίσει να αποδίδει από το 2021 και μετά”.

 

 

φωτογραφία pixabay

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ