Μετακινείται η λαϊκή αγορά της Τετάρτης στον Μασταμπά!

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Σε ποιές οδούς θα καταλήξει

Αλλάζει γειτονιά η λαϊκή αγορά της Τετάρτης στον Μασταμπά έπειτα από περισσότερα από επτά χρόνια παραμονής στο ίδιο σημείο.

Η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί στις οδούς Καστρινάκη, Πατριάρχου Φωτίου και Πατελάρου (πάνω από τη Σμπώκου) ενώ οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη νέα τοποθεσία και την εγκατάσταση θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Θεωρούμε ότι κυκλοφοριακά αποσυμφορείται η περιοχή και είναι καλύτερη λύση από την υφιστάμενη που κλείνει την οδό Παρασκευοπούλου, κεντρική αρτηρία της περιοχής, ενώ δεν παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων συνολικά αφού υπάρχουν κενοί διάδρομοι και αποστάσεις» επισημαίνει στο cretalive ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σισαμάκης.

Επίσης ο ίδιος συμπληρώνει ότι «ακολουθήσαμε μία διαδικασία καθόλα νόμιμη και λειτουργική προτάσσοντας την εξυπηρέτηση των παραγωγών, των εμπορών και των καταναλωτών».

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει ληφθεί μέριμνα από τη δημοτική Αρχή ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να εξυπηρετούνται όλα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που κατοικούν στην περιοχή.

Πρόκειται για μία λαϊκή αγορά που έχει ταλαιπωρήσει για περισσότερα από επτά χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. 

Τέλος ο κ. Σισαμάκης συμπληρώνει ότι «έχει ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία, έχει γίνει το τοπογραφικό διάγραμμα και έχει παρθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης έχει γνωμοδοτήσει η Τροχαία Ηρακλείου και όλα τα αρμόδια όργανα, και έχει περάσει το θέμα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Απομένει στο δημοτικό συμβούλιο να καθοριστούν οι σχετικές λεπτομέρειες για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς».

Φωτογραφία αρχείου από Βασίλη Παπαδόπουλο via eurokinissi

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ