Μέτρα στα σχολεία ζητά το Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων

Μέτρα στα σχολεία ζητά το Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα απαιτεί από την κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία με όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των εκπαιδευτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Αυτό δεν διασφαλίζεται με τα 25άρια τμήματα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ούτε με τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες που υπάρχουν και στην περιοχή μας.

Σε αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση όχι μόνο κλείνει τα μάτια αλλά προσπαθεί και να μας δουλέψει κρύβοντας την βασική πλευρά των επιλογών της που δεν είναι άλλη από την λογική του κόστους-οφέλους. Έφτασε στο σημείο ξεδιάντροπα να λέει ότι δεν μπορεί να συγκροτήσει τμήματα με 15 μαθητές, με δημιουργία πρόσθετων χώρων διδασκαλίας και πρόσληψη του απαραίτητου για αυτό προσωπικό εκπαιδευτικών και καθαριστριών γιατί θα υπήρχε ημερήσιο κόστος δέκα εκατομμυρίων. Έτσι κοστολόγησε την υγεία μας. Προτίμησε αυτά τα χρήματα να τα διοχετεύσει στους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους βιομήχανους τους μεγαλέμπορους κλπ.

Αυτή την επιλογή της θέλει να κρύψει η κυβέρνηση γι’ αυτό και μας κουνάει καθημερινά το δάχτυλο θέτοντας ξανά με έμφαση το θέμα της ατομικής ευθύνης, ξεχνώντας συνειδητά ότι εμείς σώσαμε την κατάσταση με την πειθαρχία μας στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Εμείς δώσαμε τον χρόνο για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με την κάλυψη των πάνω από 30.000 κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ. Πράγμα που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε ακλουθώντας την ίδια πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Άφησε αυτή όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία χωρίς γιατρούς μιας και μετακομίζει να καλύπτουν ανάγκες των νοσοκομείων.

Γι’ αυτό και τώρα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης έχοντας αποκτήσει πείρα δεν πρόκειται να μείνουν παρατηρητές των εξελίξεων. Θα υπερασπιστούν την υγεία των παιδιών τους και την δική τους. Το άνοιγμα των σχολείων και την μόρφωση των παιδιών τους με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον αποχαρακτηρισμό σχολείων της υπαίθρου από δυσπρόσιτα όπως αυτά του Έλους Κισσάμου, των Βοριζίων και των Καμαρών Ηρακλείου κλπ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό οδηγεί κάθε χρόνο αυτά τα σχολεία να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς στερώντας από τα παιδιά μας σημαντικό χρόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της συγκρότησης τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδιά σε λιγότερες αίθουσες.

To Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης να πάρουν την υπόθεση του δικαιώματος των παιδιών τους στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, της λειτουργίας του Δημόσιου σχολείου με όρους και προϋποθέσεις διασφάλισης της υγείας τους και την προστασία τους από την πανδημία στα χέρια τους. Μαζικά και οργανωμένα να παλέψουν μέσα από τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους διεκδικώντας:
  

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν περισσότεροι από 15 μαθητές ανά τάξη. 
  • Με κρατική χρηματοδότηση να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, με μόνιμο προσωπικό - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολειά να βρεθούν υποδομές και χώροι. 
  • Να υπάρξει τώρα σχεδιασμός για να γίνονται μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Να υπάρχει παρουσία από νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία και η κατάλληλη επιστημονική πρόβλεψη σε κάθε χώρο να γίνονται έλεγχοι, πέρα από τον κορονοϊό και για τις άλλες λοιμώξεις και ασθένειες που εμφανίζονται το φθινόπωρο μαζικά στους μαθητές, ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες.
  • Να προσληφθεί τώρα μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων
  • Να εξασφαλιστούν άμεσα κονδύλια στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια όλων των μέσων ατομικής προστασίας, για τα είδη καθαρισμού, για τα αντισηπτικά κ.λπ.
  • Να  χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα όλα τα σχολεία που αντικειμενικά πληρούν τις προϋποθέσεις 
     

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ