Μία αγκαλιά από όλους για την Χριστίνα - Αρετή

Newsroom
Newsroom

Ένας νέος άνθρωπος έχει ανάγκη από βοήθεια.

«Νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 2, γνωστή και ως SMA», λέξεις άγνωστες σε εμάς, είναι, όμως, εκείνες που έχουν καθορίσει τη ζωή της Χριστίνας- Αρετής Καραγιάννη- Χαλαβαζή.

Πρόκειται για μία νέα κοπέλα με ένα ζεστό χαμόγελο που έμαθε να παλεύει μόνη της ή με ελάχιστη βοήθεια. Τώρα στρέφεται σε όλους εμάς για να σταθούμε στο πλευρό της. Η ιστορία της έχει αγγίξει ήδη πολλούς Κρητικούς και όχι μόνο, το μήνυμά της αναδημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γνωστούς και φίλους.

Σήμερα είναι 28 ετών, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας, του ίδιου Ιδρύματος.

Αυτή τη στιγμή μένει στις εστίες, όμως, μόλις τελειώσει το μεταπτυχιακό θα πρέπει να τις εγκαταλείψει. Και δεν έχει πού να πάει και σε ποιον να απευθυνθεί…

«Επιπλέον, είμαι άτομο με κινητική βλάβη», είναι τα λόγια, με τα οποία η ίδια παρουσιάζει τον εαυτό της.

Λόγω ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της τα τελευταία τρία χρόνια είναι κατάκοιτη και καθίσταται απαραίτητη η παρουσία προσωπικών βοηθών καθώς, ως τετραπληγική, χρειάζεται βοήθεια όλο το 24ωρο, ακόμα και για τις πιο απλές δραστηριότητες.

«Ούσα άνεργη φοιτήτρια με κινητική βλάβη και ελλείψει ενός υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος, έχω στερηθεί πολλές φορές των δικαιωμάτων μου», αναφέρει.

Η ίδια, όπως λέει, αναγκάζεται να ποδοπατήσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά της και να καταφύγει στη λύση της φιλανθρωπίας. Εδώ, όμως, δεν έχει δίκιο. Ένας άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια δεν είναι αναξιοπρεπές να τη ζητήσει, θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να είχε μεριμνήσει για την προστασία του. Αυτό το κενό, έρχεται να καλύψει η ανθρωπιά.

Η νεαρή φοιτήτρια, μετά από συζήτηση με τον θεράποντας γιατρό της, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης.

«Ο προσδοκώμενος στόχος είναι να καταφέρω να σηκωθώ από το κρεβάτι και να είμαι σε θέση να χειρίζομαι και πάλι το αναπηρικό μου αμαξίδιο ώστε να έχω μια πιο λειτουργική και αξιοπρεπή καθημερινότητα», αναφέρει.

Ο ΕΟΠΠΥ, όπως επισημαίνει, της έχει κλείσει την πόρτα, παρά τις αιτήσεις της τους τελευταίους 8 μήνες και έτσι απευθύνεται στον καθένα από εμάς.

«Για ακόμα μια φορά, διεκδικώ σθεναρά το δικαίωμά μου να ζήσω ελεύθερη, ανεξάρτητη ως αξιοπρεπής άνθρωπος και ως ολοκληρωμένο κοινωνικό όν. Γιατί η ανεξάρτητη διαβίωση δεν αποτελεί παραχώρηση ούτε προσωπική «χάρη». Είναι δικαίωμα, αναφαίρετο, αδιαπραγμάτευτο ανθρώπινο δικαίωμα», είναι τα λόγια της που συγκλονίζουν.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για να δημιουργηθεί ένας ερανικός τραπεζικός λογαριασμός, κάτι που καθυστερεί για να εγκριθεί. Επειδή η ανάγκη είναι άμεση, επιλέχτηκε η λύση του paypal, που είναι ασφαλής.

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει:

Το e-mail για τον λογαριασμό paypal είναι the_liberalist@hotmail.com.

 

Φωτογραφία: lightkeeper  από Vista.Create.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ