Μια οικογένεια Ρομά ζει σε επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τη γέφυρα της εθνικής!

Newsroom
Newsroom

Παρ' ολίγον τα παιδιά της οικογένειας να πέσουν θύματα τροχαίου

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε στο cretalive ένας αναγνώστης μας, για τις συνθήκες με τις οποίες διαβιεί μια οικογένεια Ρομά στο Ηράκλειο. Όπως μας είπε η οικογένεια εγκαταστάθηκε κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού στη Λεωφόρο Κνωσσού πριν από τρεις εβδομάδες, μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Πώς ακριβώς ζουν, πού μαγειρεύουν, υπό ποιές συνθήκες και πού κάνουν την ανάγκη τους και την καθαριότητα τους είναι άγνωστο για τον γείτονα αναγνώστη μας! Όμως το χειρότερο και επικίνδυνο είναι άλλο: τα παιδιά εκτός από το ότι περιφέρονται από κατάστημα και επιχείρηση σε καθημερινή βάση, παιδιά ηλικίας από πέντε χρόνων το μεγαλύτερο έως δυο ετών το μικρότερο, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους καθώς περνούν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη συχνά ακολουθώντας το μεγαλύτερο χωρίς να προσέχουν και χωρίς καμμία επιτήρηση!

Οι ανυποψίαστοι οδηγοί δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν και μάλιστα λίγο έλειψε σήμερα το απόγευμα να γίνει ένα σοβαρό τροχαίο με θύματα κάποιο από τα παιδιά ! Το ερώτημα βέβαια είναι πως ακριβώς εγκαταστάθηκε η συγκεκριμένη οικογένεια κάτω από τη γέφυρα και με ποιες συνθήκες ζουν αυτά τα μικρά παιδιά χωρίς φροντίδα και με πραγματικό κίνδυνο για τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες να το δουν και να ελέγξουν τις συνθήκες διαβίωσης κυρίως για τα παιδιά που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν σε σχολείο; Το θέμα πάντως είναι σοβαρό και θα πρέπει να το δουν οι υπεύθυνοι πριν συμβεί κάτι πολύ άσχημο στα μικρά !

Φωτογραφία αρχείου από Γιώργος Κονταρίνης via eurokinissi

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ