Μια όμορφη σύμπραξη σχολείων

Newsroom
Newsroom

Του 18ου Δημοτικού Σχολείου με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου

Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου  επισκέφθηκαν το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Ηρακλείου, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος συνεκπαίδευσης, με γνώμονα τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την  αποδοχή, την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική ενσωμάτωση μαθητών με ή χωρίς αναπηρία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το 18ο Δημοτικό:

"Λένε ότι, μαθαίνουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν, όταν έχουμε κίνητρο, ότι η γνώση δεν μεταφέρεται αλλά  αποκτάται από τα άτομα μέσα από το μετασχηματισμό των εμπειριών τους.

Μαθαίνοντας  ζούμε και ζούμε για να μαθαίνουμε.
Η κεντρική ιδέα της επίσκεψης μας στο ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου είναι ένα άριστο παράδειγμα βιωματικής μάθησης,  διότι συγκροτήθηκε  γύρω από τη σχέση ανάμεσα στην εμπειρία και στην εκπαίδευση.
Απόρροια της ιδέας αυτής ήταν η επιδίωξη  της άμεσης επαφής των  ατόμων με την πραγματικότητα της  αναπηρίας και το αποτέλεσμα αυτό δικαίωσε όλους μας.
Η ολιστική και πολύπλευρη ενσωμάτωση των ατόμων με ή χωρίς αναπηρία, επιτυγχάνεται μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια συνεργασίας και ποικίλες εκπαιδευτικές μεθόδους.
Οι  μαθητές  του  ΕΕΕΕΚ μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή τους κ. Κώστα Πλουμή, αγκάλιασαν  τους μαθητές μας με τόση αγάπη  και ζεστασιά, που η συνάντηση αυτή έμεινε αξέχαστη στην ψυχή των μαθητών μας!

Σύμπραξη σχολείων

Μοιράστηκαν την εμπειρία  μέσα από βιωματικές δραστηριότητες κηπουρικής, αγγειοπλαστικής, μαγειρικής, έγινε  αναβίωση παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών, αθλητικές δράσεις, μοιράστηκαν συναισθήματα, ήχους, χρώματα, ζωγραφιές, τραγούδια, και έτσι μικρές φιλίες δημιουργήθηκαν.  

Αν τα παιδιά δεν μάθουν να παίζουν μαζί, να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθιούνται, να δέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητά, αν δηλαδή δεν αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας και οι δυο πλευρές, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για συνύπαρξη, ενσωμάτωση και ένταξη.

 Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ένταξη χωρίς την πλήρη συμμετοχή, χωρίς την σύναψη και ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων, σχέσεων φιλίας και συνεργασίας...

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την αγάπη τους,  αλλά και για την επιτυχή υλοποίηση τους προγράμματος συνεκπαίδευσης, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά!!!

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα..."

Σύμπραξη σχολείων

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ