Μια σημαντική συνεργασία ανάμεσα στο ΕΛΜΕΠΑ και το 110 Λύκειο Ηρακλείου

Μια σημαντική συνεργασία ανάμεσα στο ΕΛΜΕΠΑ και το 110 Λύκειο Ηρακλείου

Tο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ανακοινώνει την ελπιδοφόρα συνεργασία του με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ). Η συνεργασία αυτή καλλιεργήθηκε ως ιδέα και καρποφόρησε πάνω στην αμοιβαία εκτίμηση των δύο εκπαιδευτικών φορέων, ενώ εφαλτήριο αποτέλεσε η πρότερη άριστη συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου και ιδιαιτέρως με την Διευθύντρια του, κα Μαρία Παπαδακάκη. 

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του σχολείου: "Στις διμερείς συνεννοήσεις με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου, κου Ευάγγελου Σηφάκη, και την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ιδιαιτέρως του προέδρου κου Τζαγκαράκη Ιωάννη, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές με σαφήνεια η επιθυμία για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας αυτής πάνω και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Έτσι συμφωνήθηκε και διαμορφώθηκε η από κοινού δράση στην Περιφέρεια Κρήτης σε ζητήματα που αφορούν κυρίως στην διαχείριση του στρες, την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον κατά την περίοδο της πανδημίας COVID- 19, τη θέσπιση υγιών προσωπικών ορίων και την ενίσχυση των σχέσεων στην ομάδα-τάξη στους εξής τομείς:
1. Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαλείων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, αλλά και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών.
3. Λειτουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης με τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, μέσω της οποίας εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης, συμβουλευτικής και διαχείρισης υποθέσεων σε εκπαιδευτικούς σχετικά με προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
4· Αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και συνεργασίες σε επιχορηγούμενα προγράμματα.
Το 11ο Γενικό Λύκειο αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την βαθειά εκτίμησή του για το ενδιαφέρον του ΕΛΜΕΠΑ για τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα, καθώς και την αισιοδοξία του για τη συνεργασία αυτή, προκειμένου η δράση να είναι γενικευμένη, αποτελεσματικότερη και μακροβιότερη. Ευελπιστούμε σύντομα οι μαθητές να απολαμβάνουν τους πρώτους καρπούς αυτής της σύμπραξης".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ