Μια ξεχωριστή προσωπικότητα μίλησε στους μαθητές της Χερσονήσου

Ο Σήφης Βεντούρας εκτός από διακεκριμένος ποιητής είναι και ο τελευταίος εν ζωεί άνδρας Εβραίος που γεννήθηκε στην Κρήτη.

Το Γενικό Λύκειο Λιμένος Χερσονήσου επισκέφτηκε ο ποιητής Ιωσήφ (Σήφης) Βεντούρας μετά από πρόσκληση των μαθητών στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού.

Ο Σήφης Βεντούρας εκτός από διακεκριμένος ποιητής είναι και ο τελευταίος εν ζωεί άνδρας Εβραίος που γεννήθηκε στην Κρήτη. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα τελετών του Λυκείου, όπου οι μαθήτριες Βαρβάρα Αποκορωνιωτάκη, Μπρισίλντα Μάρκου, Ειρήνη Τραπιέρη, έκαναν μια σύντομη παρουσίαση για τη ζωή και το έργο του ποιητή και ο μαθητής Άγγελος Μαραγκάκης παρουσίασε μέρος του ποιήματος του Σήφη Βεντούρα «Τάναϊς» σε δική του μελοποίηση.

Στη συνέχεια ο ποιητής μίλησε στο σύνολο των μαθητών του σχολείου για τη ζωή του και τις περιπέτειες της οικογένειάς του κατά το Ολοκαύτωμα και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση