Μήδεια στην Κρήτη: Χωρίς ρεύμα ορεινά χωριά για δεύτερη νύχτα

Μήδεια στην Κρήτη: Χωρίς ρεύμα ορεινά χωριά για δεύτερη νύχτα

Τί λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Χωρίς ρεύμα παραμένουν χωριά στη Δυτική Κίσσαμο και στον ορεινό Δήμο Πλατανιά και στα Σφακιά λόγω της σοβαρών ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Μήδεια". 

Από πτώσεις δέντρων, κλαδιών πάνω σε σύρματα, από ζημιές σε στύλους ηλεκτροδότησης και κατάρρευσης των συρμάτων λόγω μεγάλου όγκου χιονιού προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές, ορισμένες εκ των οποίων θα παραμείνουν χωρίς ρεύμα μέχρι και το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με πληροφορίες από το ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα:

Κίσσαμος: Για δεύτερη βραδιά θα μείνουν χωρίς ρεύμα χωριά στη Δυτική Κίσαμο και συγκεκριμένα οι Κάμποι, Μελισσιά, Σφηνάρι, Αμυγδαλοκεφάλι, Κεραμωτή και Λιβάδια καθώς έχουν σπάσει τρεις στύλοι και ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο δεν πρόλαβε να τους αντικαταστήσει.

• Αν. Σελινο: Για δεύτερη βραδιά θα μείνουν χωρίς ρεύμα τα χωριά του Ανατολικού Σελίνου Αγ. Ειρήνη, Πρινές, Καμπανός, Σκάφη, Αργαστήρι. Σε δύο σημεία έχουν σπάσει στύλοι και έχουν πέσει σύρματα. Ο ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησε να δώσει ρεύμα από Σέμπρωνα ωστόσο λόγω του δυνατού αέρα προκαλούνται βραχυκυκλώματα και έτσι αυτή η εναλλακτική λύση δεν εφαρμόστηκε.

• Σφακιά: Στον Αγ. Μανώλη στα Ασκύφου μετά από κεραυνό κάηκε μετασχηματιστής. Αφού αντικαταστάθηκαν οι ασφάλειες από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έπεσε και πάλι κεραυνός και ξανακάηκαν οι ασφάλειες, η ζημιά θα αποκατασταθεί το πρωί της Τετάρτης.

• Πλατανιάς: Μετά από σχεδόν 22ώρες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Σέμπρωνα, Πρασσέ και άλλα ορεινά χωριά του Δήμου Πλατανιά, ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης παρουσιάζεται και σε γειτονιές των Παλαιών Ρουμάτων.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ