Μιχάλη Μπούση, πάρε τη μπάλα του ΟΦΗ πάνω σου!

Μιχάλη Μπούση, πάρε τη μπάλα του ΟΦΗ πάνω σου!

Εδώ και μήνες η ιστορική ομάδα της Κρήτης περνάει μια μεγάλη αγωνιστική κρίση.

Αγαπητέ πρόεδρε Μιχάλη Μπούση,

Απευθυνόμαστε σε σας, διότι δεν υπάρχει άλλος αρμοδιότερος να δώσει απαντήσεις για τη σημερινή, απεχθέστερη και μακράν χειρότερη εικόνα που παρουσιάζει ο ιστορικός ΟΦΗ, του οποίου ηγείστε.

Απευθυνόμαστε σε σας διότι είστε εκείνος που πριν 2,5 χρόνια εμφανιστήκατε από το πουθενά, για να ηγηθείτε και να εγγυηθείτε την αυριανή ημέρα στον ΟΦΗ.

Απευθυνόμαστε σε σας διότι ο κόσμος πίστεψε και πιστεύει την προσπάθεια σας, σας στήριξε και σας στηρίζει, πιστεύει στις ειλικρινείς σας προθέσεις και τα μέχρι πρόσφατα δείγματα γραφής αποδεικνύουν πως μπορεί να μην γεννηθήκατε ΟΦΗ, αλλά αγαπήσατε την ομάδα, επενδύσατε σε αυτήν και επί των ημερών σας, έδειξε τουλάχιστον την περσινή χρονιά πως μπορεί όχι μόνο να αλλάξει τη μοίρα της, αλλά να γράψει μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του αγαπημένου μας ΟΦΗ.

Αγαπητέ πρόεδρε, ο ΟΦΗ εδώ και μήνες η ιστορική ομάδα της Κρήτης περνάει μια μεγάλη αγωνιστική κρίση. Τα προηγούμενα χρόνια η κρίση αυτή ήταν ταυτισμένη με τις παθογένειες της ομάδας, την οικονομική ένδεια, την έλλειψη σχεδιασμού αλλά και τη λειψανδρία σε επίπεδο στελεχών, οργάνωσης και για αυτό εν πολλοίς και εδικαιολογούντο.

Σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική: υπάρχει σχέδιο ( ή τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε μέχρι πρόσφατα), υπάρχουν χρήματα και όλα φαίνεται πως έβαιναν καλώς, ώσπου η ομάδα άρχισε μια απίστευτη αυτοχειρία που τη στέλνει με μαθηματικό τρόπο σε ένα δρόμο που φάνταζε πως τον είχαμε ξορκίσει μια κι έξω. Αντ’ αυτού, είδαμε το καλοκαίρι κι ενώ ο ΟΦΗ ζούσε το ευρωπαϊκό του όνειρο, να αποκτά παίκτες αμφιβόλου αξίας, να ρίχνει ( και καλώς, αλλά με μια εμμονική μονομέρεια ) βάρος στην απόκτηση νεαρών πλην ταλαντούχων παικτών, να αποδυναμώνεται σε θέσεις - κλειδιά και το κυριότερο, όταν τα καμπανάκια άρχιζαν να ηχούν σιγανά στην αρχή, πως η ομάδα απαιτούσε ενίσχυση- τη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου- για να μην μπει σε περιπέτειες, οι διοικητικοί της υπεύθυνοι την άφησαν ξυπόλητο στα αγκάθια!

Αγαπητέ πρόεδρε, Ακόμα όμως κι αυτό φάνηκε να το υπομένει ο κόσμος πιστεύοντας πως θα επιστρέψουν οι πολλοί τραυματίες, θα επανακάμψει η ομάδα κι εν τέλει θα διεκδικήσει όχι προφανώς μια είσοδο στην εξάδα αλλά μια αξιοπρεπή παρουσία ως το τέλος της χρονιάς. Αντί όμως να έλθει η ανάκαμψη, βλέπουμε τον αγαπημένο μας ΟΦΗ και δεν τον αναγνωρίζουμε: μια ομάδα χωρίς φρένα να τρέχει στην άβυσσο χωρίς νίκη για 8 αγώνες και με 7 συνεχόμενες ήττες, γεγονός πρωτόγνωρο ακόμα και τις πιο σκοτεινές περιόδους της.

Και μέσα σε όλα αυτά η επιμονή στο πρόσωπο ενός προπονητή που οδηγεί την ομάδα, άγνωστο που, να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία από τους διοικούντες σας, που δεν κάνουν το στοιχειώδες, να τον αντικαταστήσουν βοηθώντας έστω την αλλαγή ψυχολογίας της, που τώρα πια ίσως να μην αρκεί για να σωθεί η κατηγορία!

Έχετε άραγε αντιληφθεί πόσο χάσμα έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας και τις άνευ λογικής πρακτικές των διοικητικών στελεχών της ομάδας, που δεν έχουν φτάσει στο... μη παρέκει μόνο και μόνο επειδή οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών;

Αγαπητέ πρόεδρε κάπου εδώ τελειώνουν οι ευθύνες εκείνων που τρέχουν την ομάδα και αρχίζουν οι δικές σας ευθύνες απέναντι στον κόσμο και την ιστορία του ΟΦΗ. Αφού οι υπάλληλοι σας, εκ του αποτελέσματος, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των δικών τους ευθυνών για τον εξευτελισμό της ομάδας, αφού απλά βλέπουν, σιωπούν και περιμένουν άραγε τι, για να αντιδράσουν, ας το κάνετε εσείς που στο τέλος θα πληρώσετε το λογαριασμό.

Και οικονομικά, αν επέλθει το μοιραίο αλλά και ιστορικά, καθώς ένας επερχόμενος υποβιβασμός, θα φέρει το σπάσιμο του ψυχικού δεσμού ανάμεσα στον κόσμο και σε σας, έναν άνθρωπο που αγάπησε και εμπιστεύτηκε. Κύριε Μπούση, έτσι άραγε θα λειτουργούσατε αν κάποια από τις εταιρείες σας οδηγούνταν στην πτώχευση και στη χρεοκοπία; Θα αφήνατε τον διευθυντή του σούπερ μάρκετ σας να γεμίζει βρωμόνερα τις αποθήκες σας;

Δεν ξέρετε, ως πετυχημένος έμπορος, τον αρχέτυπο νόμο της αγοράς περί φήμης και πελατείας; Δεν πονάτε το μαγαζί που μέχρι πέρσι σας έκανε να φουσκώνετε από περηφάνεια; Έστω και τώρα, έστω και την ώρα μηδέν... κάντε κάτι, μην αφήνετε να οδηγηθεί στον όλεθρο, αρνητικό ρεκόρ όχι μόνο για τον ΟΦΗ μας, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο φιλοδοξούσατε να αλλάξετε, μια ομάδα από την ευρωπαϊκή έξοδο να βρεθεί στη Β´ Εθνική.

Ένα πρωτοφανές ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα: να γίνει η χειρότερη ευρωπαϊκή ομάδα ever στη χώρα μας, από Ευρώπη κατευθείαν στο... Νευροκόπι!

Θα ήταν τραγικό για όλους να ξεκινήσετε ως Ιούλιος Καίσαρας στην ομάδα κι εν τέλει να μείνετε ως Νέρωνας, που απλά έβλεπε τη Ρώμη να καίγεται... διότι ο ΟΦΗ έχει πάρει φωτιά, αν το έχετε αντιληφθεί!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ