Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

"Να μην τολμήσει να φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο"

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο.

     Οι αγώνες του εργατικού κινήματος, τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, ο κόσμος της εργασίας που σήμερα έχει γονατίσει από όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος του, μας δημιουργούν την υποχρέωση να δώσουμε τη μητέρα των μαχών, ενάντια στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που απαιτεί ξανά απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στο βωμό του κέρδους. 

Η Κυβέρνηση κηρύττει πόλεμο στον κόσμο της εργασίας και φέρνει δραματικές αλλαγές, όπως την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολή δεκαώρου, τον διπλασιασμό του ετήσιου ορίου υπερωριών με χαμηλότερος απολαβές, προωθεί τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί επί της ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα. επιτρέπει ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις.

Με τις αλλαγές που προωθεί διαλύει την κοινωνική, την οικογενειακή και προσωπική ζωή, απομονώνει τους εργαζόμενους και τους αφήνει μόνους και ανυπεράσπιστους, ομήρους πιέσεων και του φόβου της ανεργίας, απέναντι σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνα και θυσίες καταργούνται από μία ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Σήμερα ενώνουμε όλοι τις φωνές μας, για εργασία με αξιοπρεπείς όρους. 135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, είναι ορατή η επιστροφή στη βαρβαρότητα με κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Ξεκινά ένας πόλεμος από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει καμία και  κανένας.»

 

Δείτε επίσης:

Στις πλατείες ξανά για την Εργατική Πρωτομαγιά

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ