Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τη Μάχη της Κρήτης

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τη Μάχη της Κρήτης
Newsroom
Newsroom

"H αυταπάρνηση κι ο ηρωισμός έχουν γίνει έννοιες συνώνυμες με την κρητική λεβεντιά" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.κ. Μακάριος

«Τα γεγονότα της ιστορικής Μάχης της Κρήτης έχουν καταγραφεί με χρυσά γράμματα όχι μόνο στα βιβλία της ιστορίας, αλλά και στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων και των λαών του υπόλοιπου κόσμου», σημειώνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, σε μήνυμά του για την 81η Επέτειο της ιστορικής Μάχης.

Αφού επισημαίνει ότι το αδούλωτο φρόνημα των Κρητικών ενέπνευσε και δυνάμωσε τους άλλους λαούς που αντιστέκονταν την ίδια περίοδο στη ναζιστική επέλαση, καθώς και πολλούς λαούς, μετέπειτα, ο Σεβασμιώτατος παρατηρεί πως οι έννοιες αυταπάρνηση και ηρωισμός, καθώς και εκείνη της αρετής, έχουν γίνει έννοιες συνώνυμες με την κρητική λεβεντιά. «Για τους Κρητικούς, η αρετή αποτελούσε μέρος της υπάρξεώς τους», υπογραμμίζει, ενώ παραπέμπει σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα λόγου του αείμνηστου Νίκου Καζαντζάκη.

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σημειώνει το γεγονός ότι Αυστραλοί στρατιώτες πολέμησαν για την υπεράσπιση της μεγαλονήσου και πότισαν με το αίμα τους την κρητική γη, κάτι που επιτείνει το χρέος ιδίως των ομογενών της Αυστραλίας να διδαχθούν από τις αρετές και να πορευτούν στον σύγχρονο κόσμο με τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία εκείνοι, Έλληνες και Αυστραλοί, δίπλα – δίπλα υπηρέτησαν.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ