Μηνύματα για την Εθνική επέτειο από εκπροσώπους της Κρήτης στην Βουλή

Μηνύματα για την Εθνική επέτειο από εκπροσώπους της Κρήτης στην Βουλή

Τι λένε Υπουργοί και βουλευτές

Η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, για την Εθνική μας Εορτή.

""Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο για τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία του έθνους. Μέσα από την επέτειο αυτή αντλούμε πολύτιμα και διαχρονικά διδάγματα. Το βασικότερο από αυτά είναι ότι όταν επικρατούν η ενότητα και η ομοψυχία, απέναντι σε αντίξοες και κρίσιμες συνθήκες, η χώρα μας πετυχαίνει θαυμαστά κατορθώματα.

Με την ίδια ομοψυχία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας και να χτίσουμε μαζί το μέλλον που αξίζει στις επόμενες γενιές Ελλήνων.

Τιμούμε όλους εκείνους τους ήρωες που αντιστάθηκαν στον φασισμό και τον ναζισμό και έδωσαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας. Εμπνεόμαστε από το παρελθόν μας και τα επιτεύγματα των προγόνων μας στα πεδία της μάχης και δημιουργούμε ένα αισιόδοξο, πιο φωτεινό μέλλον. Χρόνια Πολλά"!

Γ. Πλακιωτάκης: Τιμάμε σήμερα μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, παντού στον κόσμο, τιμάμε σήμερα μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Το έπος του 40. Την αντίσταση ενάντια στο φασισμό. Τη θυσία δεκάδων χιλιάδων μαχητών και αμάχων για την υπεράσπιση και την απελευθέρωση της πατρίδας μας» τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αναφέρει ότι «η τόλμη, το θάρρος, και η γενναιότητα των μαχητών του 40, αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα που οφείλουμε να ακολουθούμε πάντα. Τόσο στην αποφασιστική προάσπιση των εθνικών μας δικαίων, την προστασία των συνόρων και τη θωράκιση της πατρίδας μας, όσο και στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να διασφαλίσουμε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, πρόοδο και προκοπή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Με αφορμή το εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης από το Αρκαλοχώρι προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Πριν από 81 χρόνια, σαν σήμερα, οι παππούδες μας είπαν ένα μεγάλο “ΟΧΙ” στον ολοκληρωτισμό. Ύψωσαν το ανάστημα τους, ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ζήσουν ελεύθερα. 

Σήμερα τους τιμούμε και τους ευγνωμονούμε”

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου Αρκαλοχώρι

Στους εορτασμούς, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο Αρκαλοχώρι, παρευρέθηκε ο  Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 
Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα και την κατάθεση στεφάνου με συναδέλφους βουλευτές, ο κ. Βαρδάκης έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Το έπος του 1940 και η Εθνική Αντίσταση είναι το ιστορικό παράδειγμα αγώνα ενός λαού που θυσιάστηκε για ελεύθερη πατρίδα, ενάντια  στο φασισμό, στο ναζισμό, στη μισαλλοδοξία. 
Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στις Ελληνίδες και Έλληνες και όσους πολέμησαν στο πλευρό τους, με την υπόσχεση να γίνουμε θεματοφύλακες των αρχών και αξιών για τις οποίες αψήφησαν αντίποινα, απώλειες αγαπημένων, αλλά και τον ίδιο το θάνατο. 
Οι φετινές εκδηλώσεις στο Αρκαλοχώρι, έχουν ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμα λόγο,  αφού είναι ένα μήνυμα των κατοίκων και όλων μας όσοι βρισκόμαστε εδώ, ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όσα περνούν από το χέρι μας για να μην ερημώσουν οι περιοχές που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τον πρόσφατο σεισμό.» 

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Κρουσώνα και το Γάζι, παρευρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των Ηρώων στον Κρουσώνα, παρακολούθησε την παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι και σε δήλωσή του ανέφερε:

«28η Οκτωβρίου. Δεν ξεχνάμε το ΟΧΙ των Ελλήνων στον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό και το έπος της Εθνικής Αντίστασης. Τιμούμε τους Ήρωες της πατρίδας μας που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και σεβασμό, διαφυλάττουμε την ιστορική μας μνήμη, αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση απ’ όπου κι αν προέρχεται και αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η ελπίδα και η συναδέλφωση, γίνονται οι οδηγοί στο αύριο της αλληλεγγύης και της ισότητας.».

Ο Βασίλη Κεγκέρογλου που εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής στη παρέλαση της Αθήνας δήλωσε για την Εθνική Επέτειο:

«Σήμερα, τιμούμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό.

Από το περήφανο και μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού έως την Εθνική Αντίσταση και την απελευθέρωση της Πατρίδας, ένας δρόμος γεμάτος από θυσίες και αγώνες των απλών καθημερινών ανθρώπων της Πατρίδας μας.

Ένας δρόμος παράδειγμα, φάρος για όλη την ανθρωπότητα. Δρόμος Ελευθερίας, Αξιοπρέπειας και Περηφάνιας.

Κάθε εποχή απαιτεί τις δικές της θυσίες και έχει τα δικά της προτάγματα. Έτσι και η σημερινή.

Η νεολαία που σήμερα παρέλασε θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά επεσήμανε συνεχώς σε όλους μας ότι έχουμε χρέος να προετοιμάσουμε τους νέους και τις νέες της Πατρίδας μας, ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστούν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία. Να τους δώσουμε τα εφόδια ώστε να δημιουργήσουν, να προκόψουν, να αγωνιστούν για μια πιο δίκαιη κοινωνία και για μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ."

Λογιάδης 28η Οκτωβρίου

Γ. Λογιάδης για την 28η Οκτωβρίου:

"Ημέρα μνήμης των ηρωικών πράξεων την Ελλήνων, που αψήφησαν τον κίνδυνο για να υπερασπιστούν τα ιδανικά, τις αξίες τους αλλά πάνω από όλα την πατρίδα μας, και με τόλμη αντιστάθηκαν απέναντι στον ισχυρό εχθρό.
Η σημερινή μέρα είναι μέρα συλλογικής και εθνικής υπερηφάνειας, και μας υπενθυμίζει το χρέος μας να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους αλλά και να διασφαλίζουμε την ειρήνη.
Η Ελλάδα γράφει ιστορία όταν σηκώνει ανάστημα".
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ