Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών

Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η λέξη ευγνωμοσύνη είναι μικρή μπροστά στην προσφορά του κλάδου στο κοινωνικό σύνολο, ιδίως την τελευταία πολύ δύσκολή περίοδο για όλους μας. 

Θεματοφύλακες της υγείας του πληθυσμού σε μία άνιση μάχη!

Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, καθώς ποτέ δεν ξέρουμε πότε μπορεί να προκύψει μια ανάλογης σοβαρότητας έκτακτη κατάσταση για την υγεία του γενικού πληθυσμού, είναι να συμπαρασταθούμε στον αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση εκτός από επικοινωνιακού χαρακτήρα  ευχαριστίες και χειροκροτήματα, δεν έχει κάνει τα βήματα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Με προτεραιότητα  προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και ένταξη όλου του νοσηλευτικού  προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.»
 

«Το νοσηλευτικό προσωπικό παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Βαμβακας

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε το 1965 και εορτάζεται έκτοτε ως η «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών». Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurse-I.C.N.) έχει αφιερώσει τον εορτασμό της φετινής «Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών» στο θέμα “2020 - Nurses:  A Voice to Lead-Nursing the World to Health”/ «Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή – Φροντίζοντας την Παγκόσμια Υγεία», αποσκοπώντας στην ανάδειξη της ανεκτίμητης συμβολής των νοσηλευτών στην κάλυψη των αναγκών υγείας των ατόμων και στην αποτελεσματική ανταπόκριση των συστημάτων υγείας στις εκάστοτε υγειονομικές προκλήσεις. Οι φετινοί εορτασμοί είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί δεδομένου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όρισε το 2020 ως το «Έτος Νοσηλευτών/τριών και Μαιών» προς τιμήν των 200 χρόνων από τη γέννηση της «μητέρας» της Νοσηλευτικής της Florence Nightingale, προκειμένου να συμβάλει περαιτέρω στην κατανόηση και την προβολή του πολύτιμου έργου που επιτελούν οι νοσηλευτές/τριες και οι μαιευτές/μαίες ως προς την προστασία και την προαγωγή της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας. 

Με την αφορμή του φετινού εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών», o Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη σε όλους τους νοσηλευτές και σε όλες τις νοσηλεύτριες για τη διαχρονική ανεκτίμητη συνεισφορά τους στο Σύστημα Υγείας και πρωτίστως για την αφοσίωση, την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση την οποία επέδειξαν από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού. 

«Το νοσηλευτικό προσωπικό παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στην απρόσκοπτη κάλυψη των υγειονομικών και ψυχο-κοινωνικών αναγκών των πολιτών και στην προαγωγή της ποιότητας της ζωής τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης να συμβάλει τα μέγιστα στην ικανοποίηση των αιτημάτων της νοσηλευτικής κοινότητας ως προς τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των νοσηλευτών, την επαρκή στελέχωση του Συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, την επίτευξη της βέλτιστης αναλογίας νοσηλευτών ανά ασθενή και νοσηλευτών ανά 1000 κατοίκους και την ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς.

Βενιζέλειο Μνημείο Νοσηλευτή

Η Διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου:

Mε αφορμή της επετείου της Παγκόσμια Ημέρας των Νοσηλευτών, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά της εκτίμηση στους νοσηλευτές του νοσοκομείου μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους απέναντι στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η νέα πανδημία.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου συμμερίζεται τον αγώνα του νοσηλευτικού προσωπικού και στέκεται δίπλα του προκειμένου να προστατεύσει την υγεία του και να μεριμνήσει για την ασφάλεια του.

Η ποιότητα του νοσηλευτικού έργου έγκειται στην αγάπη και στο σεβασμό που επιδεικνύεται καθημερινά μέσα από τις δομές υγείας και ως εκ τούτου η αναγνώριση της προσφοράς τους αποτελεί το μέγιστη ευθύνη όλων των πολιτών.

Κοινός στόχος της Διοίκησης και του προσωπικού είναι η ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται για την εξασφάλιση της συνέχειας της κοινωνικής λειτουργίας του πληθυσμού.

Η εξασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της κοινωνικής συνοχής αποτελεί τη μέγιστη μέριμνα μας. Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε θερμά τους νοσηλευτές του Βενιζελείου για το ήθος, τη συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματισμό τους απέναντι στις απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η νέα πανδημία.


Μήνυμα και από την ΠΕΔ Κρήτης 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή θέλουμε ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή μας, σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει καθημερινά μέσα σε ιδιάζουσες και απαιτητικές συνθήκες εργασίας προσφέροντας ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, με αφοσίωση, επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Οφείλουμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που πάντοτε αλλά και τώρα, μέσα στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε, φροντίζουν  όλους εμάς, με αφοσίωση και αλτρουϊσμό.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει χαρακτηριστικά: «Απλά χωρίς νοσηλευτές η αντίδραση στον ιό δεν θα ήταν δυνατή».
Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες μας αποτελούν τους στυλοβάτες και την κινητήρια δύναμη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Θα είμαστε δίπλα τους στην προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του υγειονομικού συστήματος και των δομών υγείας της πατρίδας μας. 
Ευχόμαστε να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής.
  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ